23948sdkhjf

Fra tekstilaffald til moderne frakke

Hos KE Fibertec har man en holdning til miljø og genbrug og arbejder løbende på at reducere mængden af affald fra produktionenog forsøger samtidig at genbruge så meget som muligt
Hvad angår sidstnævnte, har vi for nylig leveret tekstilrester fra væveriet til to unge studerende ved Designskolen Kolding. Materialerne er blevet tilovers i forbindelse med vævning af det tekstil-materiale, der senere bliver brugt til produktion af tekstilkanaler.

Anne Carina Christensen studerer på tekstillinjen, og hun har sammen med Tabita Hartmeyer fra mode-uddannelsen designet en kollektion, hvori der indgår flere styles med tekstilvæv fra KE Fibertec, bl.a. en frakke, hvor hele ryggen består af de afklippede væverester. Vævet er blevet skåret til, farvet og strikket sammen til det færdige materiale, så det passer til kollektionens koncept og visuelle udtryk.

Anne og Tabita har i den kreative proces primært arbejdet med forvrængninger af proportioner og optisk manipulation, som er kommet til udtryk i formen og i de behandlede materialer.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.377