23948sdkhjf

Grønt generationsskifte hos Thyholm Murer

Poul Erik Gravgaards passion for byggeri, der lever op til de skrappeste energikrav følges op af hans sønner Ingeniør Rasmus Gravgaard og Bygningskonstruktør Dan Gravgaard
Generationsskifte giver enhver håndværksmester bekymringer. Føler børnene nu lige så stærkt for virksomheden, som jeg selv? Er de dygtige nok? Har de styr på økonomien? Vil virksomheden overleve?

Hos Thyholm Murer er alle disse spørgsmål blevet svaret med et klart ja!

Thyholm Murer blev grundlagt i 1981 af Poul Erik Gravgaard og har etableret sig som en af landsdelens største entreprenører og én af landets førende virksomheder inden for lavenergibyggeri. Blandt andet var det Thyholm Murer der opførte verdens første fuldmurede passivhus i Skibet som en del af Isovers store passivhus-satsning.

Poul Eriks passion for byggeri, der lever op til de skrappeste energikrav er blevet fulgt af hans sønner Ingeniør Rasmus Gravgaard og Bygningskonstruktør Dan Gravgaard.

- Jeg blev i 2012 certificeret passivhusdesigner. Det betyder, at Thyholm Murer har kompetencer, der rækker langt ud over de almindelige danske energikrav. Derved kan vi løse alle byggeopgaver mere tilfredsstillende, forklarer Dan.

Dan fortæller, at moderne byggeri stiller store krav til konstruktørens viden og overblik. Byggeriets kompleksitet er steget på både konstruktions og installationssiden. Derfor er det vigtigt, at konstruktører altid er ajour med den nyeste viden omkring byggeri og energi.

Nyt boligkoncept

Med sønnerne Rasmus og Dan Gravgaards overtagelse er virksomheden, er der også blevet opfundet et helt ny boligkoncept. Type 4 Koncepthuse er en ny måde at bygge på, hvor kunden ved byggeriets start kan vælge mellem fire forskellige energiklasser.

Hos Thyholm Murer er de overbeviste om, at den meget klare definition på husets energiforbrug, vil gøre det lettere for køberne at beslutte sig og vælge netop den energiklasse, der passer bedst for dem.

- Type 4 koncept husene giver familien et klart valg. Fleksibiliteten sikre at kundens ønsker i alle tilfælde kan opfyldes. Fortæller Dan, og han slår fast at gennemsigtighed, gennemtænkt design er nøglebegreber i Type 4 koncepthusene.

Type 4 Koncepthuse opnår store energibesparelser ved at fjerne kuldebroer og bruge optimal, isolering i væg, loft og gulv. Samtidigt er der ventilationsanlæg i husene med varmeveksler, der genbruger varmen og sikrer maksimal komfort med friskluftsfornemmelse. Sensorer på elinstallationer og vandhaner, giver familien overblik og hjælper med at holde energiforbruget nede. Husene er designet så solens gratis varme både kan udnyttes og bortledes, det er med til at sikre et behageligt indeklima.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11