23948sdkhjf

Krisen har trimmet håndværksfirmaerne

- Krisen har trimmet virksomhederne gevaldigt, og selvom det har gjort ondt, endda meget ondt for nogen, har vi i dag et rigtig godt udgangspunkt for at drive sunde og værdiskabende virksomheder, siger Håndværksrådets formand, Niels Techen
- Vækst og høj produktivitet er en forudsætning for den udvikling, vi ønsker for Danmark. Ordrer skaber beskæftigelse, og beskæftigelse er selvfølgelig forudsætningen for lærepladser.

I dag har vi i virksomhederne bedre forudsætninger end i mange år, og det kan vi paradoksalt nok takke krisen for. I løbet af krisen er virksomhederne nemlig blevet trimmet gevaldigt, og selvom det har gjort ondt, endda meget ondt for nogen, har vi i dag et rigtig godt udgangspunkt for at drive sunde og værdiskabende virksomheder.

Det siger Håndværksrådets formand, Niels Techen.

- Spørger man en håndværksmester i byggeriet, har håndværkerfradraget kraftigt reduceret kundernes appetit på sort arbejde samtidig med, at det har holdt hånden under arbejdspladser og lærepladser i virksomhederne.

Årets politiske bommert er derfor uden tvivl afskaffelsen af håndværkerfradraget, som ikke blev en del af finansloven for 2015, understreger Niels Techen.

- Håndværkerfradraget har gennem de seneste tre år gjort millioner af sorte håndværkertimer hvide, og det til en forsigtigt vurderet værdi af 1,2 mia. kroner. Dermed er fradraget reelt det mest effektive middel mod sort arbejde, vi endnu har set. Fradragets ry som et rigmandsfradrag er desuden ufortjent – det har været brugt af alle slags mennesker og alle indkomstgrupper.

Et vigtigt politisk projekt i 2015 bliver derfor at få rettet op på skaden og få genindført håndværkerfradraget og helst med tilbagevirkende kraft, mener Håndværksrådets formand.

Mere vækst gennem bedre ledelse

- Vilkårene for at drive virksomhed ændrer sig hele tiden, og udviklingen fører nye muligheder, men også nye udfordringer med sig. Det stiller krav om, at vi enten udvikler os som ledere eller træffer den svære, men rigtige beslutning at lade nye kræfter tage over. Desværre er det sidste alt andet end let. At gennemføre et vellykket generationsskifte er således noget af en bedrift.

Banklån på ordentlige vilkår er stadig sjældne, og det kan tage op til flere år at få såkaldte glidende generationsskifter godkendt af skattemyndighederne.

Næsten 97 pct. af Danmarks erhvervsliv består af små og mellemstore virksomheder, som beskæftiger ca. 60 pct. af de privatansatte danskere. Derfor er det katastrofalt, især for lokalsamfundet, hvis sunde virksomheder må lukke på grund af mangel på lån eller langsommelig offentlig sagsbehandling, fremhæver Niels Techen..

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062