23948sdkhjf

Er dækningsafgiften på vej ud?

Skattetallene for 2015 viser, at 23 kommuner tilsammen sætter dækningsafgiften ned med 144 mio. kr. i 2015. Fire af kommunerne fjerner endda helt afgiften. Dansk Byggeri forventer, at dækningsafgiften over tid helt vil forsvinde i flere og flere kommuner
Der er gode nyheder til lokale virksomheder i de 23 kommuner, der, ifølge de netop offentliggjorte tal for skatten i 2015, sænker dækningsafgiften. Fire af dem fjerner helt dækningsafgiften.

- Det er utrolig positivt, at næsten hver fjerde kommune sætter dækningsafgiften ned i 2015, mens der ikke er en eneste kommune, som hæver afgiften. Det var en tendens, vi allerede så i 2014, hvor 19 kommuner sænkede dækningsafgiften, og den tendens fortsætter heldigvis i 2015, siger kommunalpolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft, og uddyber:

- Jeg tror, at den økonomiske krise har gjort kommunerne opmærksomme på, at hvis de vil beholde de lokale arbejdspladser, så kræver det også, at de gør det både nemt og attraktivt at drive virksomhed i netop deres kommune. Derfor forventer jeg også, at for hvert år der går, vil dækningsafgiften være fortid i flere og flere kommuner.

Hun bemærker bl.a., at der er en stigning i antallet af kommuner, som tager det fulde skridt og fjerner dækningsafgiften.

- I år fjernede Holbæk dækningsafgiften, mens hele fire kommuner - Halsnæs, Sorø, Sønderborg og Silkeborg - følger trop i 2015. Det fortjener et stort klap på skulderen. Der er dog stadig 42 kommuner, som fortsætter med at opkræve dækningsafgift, så der er et godt stykke vej endnu, siger Lea Stentoft.

I de nye skattetal ses, at lettelserne i skatten i 2015 svarer til 144 millioner kroner.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi påskønner afgiftslettelserne, men det skal ses i forhold til, at kommunerne i 2014 henter 2,4 milliarder kroner i dækningsafgift hos de lokale virksomheder. Det er mange penge, som i stedet burde være blevet brugt til fx at investere i nye maskiner, som kunne være med til at skabe vækst og lokal beskæftigelse, siger Lea Stentoft.

De 23 kommuner, som sænker eller helt fjerner dækningsafgiften, er Halsnæs, Vejle, Silkeborg, Frederikssund, Kolding, Kalundborg, Sorø, Nyborg, Ringsted, Horsens, Sønderborg, Middelfart, Frederiksberg, Ishøj, Furesø, Greve, Roskilde, Helsingør, Gladsaxe, Odense, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094