23948sdkhjf

Har du Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed?

Mester Tidende og IT-rådgivningsfirmaet BASIT har skudt konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed i gang og mere end 30 virksomheder er allerede blevet nomineret
Der er stadig tid til at melde sig selv eller andre til at deltage i konkurrencen om at kåret som Danmarks mest IT-modne virksomhed. Dommerkomiteen træder nemlig først sammen i midten af november for at vurdere, hvem der skal have titlerne som Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed 2014 indenfor fem kategorier:

• Bedste håndværksvirksomhed til tilbudsgivning

• Bedste håndværksvirksomhed til planlægning

• Bedste håndværksvirksomhed til at håndtere formidling af opgaver og opsamling af tid og materialer

• Bedste håndværksvirksomhed til at håndtere kvalitetssikring og aflevering af projekt

• Bedste håndværksvirksomhed til økonomis styring

Ved at finde frem til nogle frontløbere og ved at fortælle om, hvilke overvejelser de har haft og hvad de har gjort for at effektiviserer forretningen, mener Mester Tidende og BASIT at kunne motivere andre håndværksvirksomheder til at gøre det samme. Effektive IT-værktøjer kan nemlig være med til at skabe bedre bundlinje i håndværksvirksomhederne.

IT-værktøjerne skal passe til behov

Meld jer meget gerne til konkurrencen selvom I føler, at der mangler noget i jeres IT-værktøjskasse. Det er ikke et mål i sig selv at have en masse IT-værktøjer og have udleveret tablets, mobiltelefoner, computere til sine folk. Det handler om, at det IT I har implementeret passer til jeres virksomhed og arbejdsprocesser.

De kriterier som konkurrencen bliver vurderet ud fra er følgende:

• Hvor kompliceret er virksomheden?

• Forhold som størrelse, sagstyper, antallet af sager, antallet af samtidige sager, antallet af kunder, antallet af underentreprenører, antallet af leverandører, antallet af fakturaer o.a.

• Hvor godt implementeret er IT-værktøjerne i virksomheden?

• Hvem bruger løsningen i virksomheden? Hvor vigtig er IT-værktøjet i forhold til arbejdsprocessen? Er der nogen i virksomheden som finder IT-værktøjet for besværligt og springer over, så der alligevel er dobbeltarbejdsprocesser?

• Hvad har IT-værktøjet betydet for virksomheden i forhold til at sikre konkurrencemæssige fordele?

• Har virksomheden vundet flere ordre, fået bedre styr på ressourcer, fået flere timer registreret, fået bedre styr på KS eller det økonomiske overblik

• Størst gevinst i forhold til arbejdsmiljøet

• I hvor stor grad har den bedre informationsstyring sikret et bedre arbejdsmiljø og større medarbejdertilfredshed

Bevidste investeringer

Konkrete konkurrencemæssige fordele og IT-værktøjer hos de deltagende virksomheder bliver naturligvis ikke afsløret i konkurrencen. Det handler ikke om, at I som virksomheder skal dele ud af jeres erfaringer. Konkurrencen har til formål at fremhæve og hylde de virksomheder der har taget nogle bevidste beslutninger og foretaget investeringer.

Det er BASIT, der sørge for, at virksomhederne deltager i konkurrencen på lige vilkår. For at sikre en ensartet behandling skal der udfyldes informationer hos BASIT, som også sikrer, at alle konkurrencedeltagere bliver behandlet ensartet når juryen træder sammen og kårer vinderen af hver kategori. Alle indkomne konkurrencedeltagere skal udfylde information som bliver behandlet i BASIT motorrum for at blive vurderet.

BASIT bruger såkaldte spyderwebs, og har en avanceret motor til at vurderer potentialet i IT-investeringer. Motoren er kalibreret i forhold til virksomhedens kompleksitet, opgavetyper, nuværende IT-værktøjer og en skarp risikovurdering.

Ved at bruge en struktureret motor bliver BASIT i stand til at vurderer den enkelte virksomheds potentiale, men også sammenligne virksomheden med andre virksomheder.

Kåringen af vinderne og overrækkelsen af præmierne sker på Dansk Byggeris IT-Messe i februar 2015.

Dommerkomiteen består af udviklingschef Jørn Jensen, Dansk Byggeri, erhvervsudviklingschef Steen Holck Klausen, Arbejdsgiverne, direktør Mette Glavind, TI Byggeri & Anlæg, adm. direktør Martin Profit Jakobsen, BASIT samt ansvh. chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.

Tilmelding eller spørgsmål om konkurrencen på mpj@basit.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094