23948sdkhjf

COBE får Nykredits Arkitekturpris

COBE har bl.a. gjort sig bemærket med opførelsen af Kulturhuset og Biblioteket Nordvest
Kulturminister Uffe Elbæk har overrakt Nykredits Arkitekturpris på 500.000 kr. til arkitektfirmaet COBE. Dan Stubbergaard modtog prisen, der er den største arkitekturpris i Skandinavien.

COBE har bl.a. gjort sig bemærket med opførelsen af Kulturhuset og Biblioteket Nordvest, der er blevet et mangfoldigt og socialt samlingssted på Bispebjerg. Aktuelt arbejder tegnestuen med den nye Nørreport Station og med at planlægge udviklingen af et af Skandinaviens største og mest ambitiøse byudviklingsprojekter i Nordhavn.

Prisoverrækkelsen fandt sted forleden aften i Nykredits hovedsæde i København.

Samtidig uddeltes Nykredits Motivationspris på 100.000 kr., der i år gik til Powerhouse Company. Den franske arkitekt Charles Bessard og hans hollandske partner Nanne de Ru valgte i 2005 at etablere tegnestue i København og tæller i dag blandt nogle af de internationale arkitekter, der er begyndt at markere sig herhjemme.

En særlig hæderspris på 50.000 kr. blev overrakt til arkitekt Kent Martinussen, der i sit virke som administrerende direktør for Dansk Arkitektur Center har sat arkitekturen på den politiske dagsorden og haft en central betydning for de sidste 10 års udvikling af den nordiske arkitekturtradition. Han har desuden givet unge arkitekter muligheder for at blive set og hørt i ind- og udland.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11