23948sdkhjf

Færre ulykker i installationsbranchen

11 procent færre anmeldte ulykker siden 2007
Siden 2007 er antallet af arbejdsulykker i såvel el- som vvs-branchen faldet, noterer installatørernes organisation Tekniq efter at have nærstuderet Arbejdstilsynets årsopgørelse, der blev offentliggjort i denne uge.

Siden 2007 er antallet af ulykker i elbranchen faldet med 14 procent, og alene fra 2010 til 2011 var faldet cirka tre procent.

Dermed skiller elbranchen sig ud fra den øvrige del af byggeriet, som har oplevet en stigning i antallet af arbejdsskader.

I vvs-branchen er antallet af arbejdsulykker siden 2007 faldet med syv procent, mens der hos vvs’erne var en stigning fra 2010 til 2011 på fem procent. Det er dog fortsat væsentlig lavere end i det traditionelle byggeri med opførelse og nedrivning, hvor antallet af arbejdsulykker er steget med ni procent.

– Generelt kan vi konstatere, at det samlede antal arbejdsulykker i installationsbranchen er faldet med samlet 11 procent siden 2007, og at der fra 2010 til 2011 har været tale om status quo. Det viser, at installationsvirksomhederne løbende arbejder på at forbedre arbejdsmiljøet i en branche, hvor arbejdet i perioder er langt mere fysisk hårdt end inden for andre fag i andre brancher, siger arbejdsmarkedschef i Tekniq, Thorkild Bang.

Arbejde fortsætter

Tekniq mener i øvrigt ikke, at stigningen i antallet af arbejdsulykker på vvs-området fra 2010 til 2011 nødvendigvis er et udtryk for, at der rent faktisk er sket flere ulykker.

– Blik og Rørarbejderforbundet kørte sidste år en kampagne, som havde til formål at få anmeldt alle arbejdsskader. Jeg er helt sikker på, at den kampagne har ført til et øget antal anmeldelser, og at udviklingen fra 2010 til 2011 således især skyldes en mere omfattende registrering. Men uanset om den lille stigning i antallet af arbejdsulykker på vvs-området skyldes flere registreringer eller en faktisk negativ udvikling, så er det vores forpligtelse som arbejdsgiverforening – i samarbejde med forbundene – at fortsætte arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet, siger Thorkild Bang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08