23948sdkhjf

Seriøs boligsøgning på nettet i påsken

Overraskende mange har brugt påsken på at søge ny bolig og på at bestille salgsmateriale
Ejendomsmæglerkæden EDC har netop opgjort trafikken på edc.dk i påskedagene. Tallene viser, at overraskende mange har brugt påsken på at søge ny bolig og på at bestille salgsmateriale. I forhold til påsken sidste år var trafikken på edc.dk i år 41 pct. højere. Samtidig så de besøgende flere boliger, idet der blev klikket på 77 pct. flere ejendomme og der blev bestilt hele 117 pct. flere salgsopstillinger end i påsken 2011.

Det svarer til at ca. 278.000 klikkede sig ind på edc.dk hvor de så boliger 605.000 gange og bestilte salgsopstilling på 2.900 ejendomme. Edc.dk har normalt ca. 1,4 mio. besøg om måneden.

- Det viser, at der er en underliggende aktivitet i boligmarkedet, selv om antallet af handler stadig er lavt, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

- Det store udvalg af boliger gør, at køberne har meget at vælge imellem og dermed giver sig god tid, til at finde det rigtige. Vi er dog ikke blinde for, at det dårligere vejr i påsken i år i forhold til sidste år også har nogen betydning for aktiviteterne på nettet, siger Jan Nordmann.

Positive signaler

- Stigningen i aktiviteten i forhold til sidste år tyder dog på, at flere nærmer sig tidspunktet hvor boligplanerne skal være mere konkrete, specielt fordi stigningen er størst på bestilte salgsopstillinger. Det tolker vi naturligvis som et meget positivt signal.

Salgsopstillingen giver i sig selv ikke flere fotos eller lignende mere bløde data til brugeren, som han ikke allerede har set på nettet. Den er derimod et hardcore-dokument med fakta om boligens økonomi, låneforhold osv. som almindeligvis først vækker interesse, når man er et skridt nærmere købsbeslutningen, fremhævr Jan Nordmann.

2012 er nu det femte år i træk, hvor der sælges færre boliger end normalt. Det betyder, at det opsparede behov for at skifte bolig bliver større og større, ligesom der er grænser for hvor længe køberne vil afvente et prisfald på nogle få procent, mens de bliver boende i en bolig der ikke passer til behovet.

- Vi håber, at den store stigning i trafikken og specielt stigningen i bestilte salgsopstillinger vil give udslag i salgstallene i løbet af året. Når vi ser på antal gennemførte handler ligger vi i årets første måneder fortsat på et niveau 35-38 pct. under det normale, hvilket bestemt ikke er tilfredsstillende. Tallene for påsketrafikken på edc.dk giver os dog forhåbning om, at der er forår på vej i mere end én forstand, siger Jan Nordmann.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062