23948sdkhjf

Boligmarkedet begynder at stabilisere sig

Stigende boligpriser tolkes af eksperter som tegn på, at boligmarkedet begynder at stabilisere sig.
Boligsælgere scorede en lille fortjeneste, hvis de solgte boligen i maj i stedet for i april. Tal fra Danmarks Statistik viser, at prisen på et hus og en ejerlejlighed på landsplan steg med 1,3 procent, mens sommerhuspriserne gik 1,4 procent i vejret.

- Dagens tal er ubetinget glædelige nyheder for boligmarkedet. Det er dog ikke vores vurdering, at prisstigningerne i april er starten på en ny opadgående trend, siger Jens Nærvig Pedersen, økonom i Danske Bank, i en kommentar.

Han forventer, at boligmarkedet vil begynde at stabilisere sig.

- Boligmarkedet får i øjeblikket medvind fra rekordlave boligrenter, og den nyligt indgåede skatteaftale betyder, at flere danskere vil få et større rådighedsbeløb næste år, lyder det fra økonomen.

Også i ejendomsmæglerkæden Home ser man de nye boligtal som et skridt fremad.

- Der er nu faktuelle tal, som fortæller, at boligmarkedet har påbegyndt sin stabilisering. Det er glædeligt, at fremgangen bliver bekræftet af Danmarks Statistik, siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i Home.

Sammenholdes gennemsnitspriserne for perioden februar-april med den foregående periode på tre måneder - november-januar - ser det lidt anderledes end de nye tal.

Her falder enfamiliehuse med 0,5 procent, sommerhuse mister 1,6 procent i salgsværdi, mens ejerlejligheder skiller sig ud med en prisstigning på 1,2 procent.

I Danske Bank regner man med, at huspriserne i år vil ligge omkring 6 procent lavere end sidste år. Næste år går forventningen på, at huspriserne vil være omtrent uændrede.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078