23948sdkhjf

Virksomheder sparer CO2 med kommunen

I Netværket Klimaklar bruger virksomhederne hinandens og kommunens erfaringer med klimaarbejdet til at nedbringe CO2-udledningen
Virksomhederne i Netværket Klimaklar bruger hinandens og kommunens erfaringer med klimaarbejdet til at nedbringe CO2-udledningen

Der er gode resultater af kommunens samarbejde med virksomheder i klimanetværket KlimaKlar. I netværket bruger 43 lokale virksomheder således hinandens og Gladsaxe Kommunes erfaringer med klimaarbejdet til at nedbringe deres CO2-udledning.

Maskinproducenten Alfa Laval Copenhagen A/S gennemførte i 2011 et stort belysnings-projekt i produktionshallen, hvor de installerede LED-belysning. Det har reduceret CO2-udledningen med 40 ton per år og skåret 18.000 kroner af el-regningen årligt. Erfaringen med energibesparende belysning er så god, at Alfa Laval forventer at sætte det op i alle produktionsområder samt i kontorlokalerne i år. Virksomheden har også gennemført en varmeomlægning til gavn for miljø og økonomien.

- Vi har netop fået nyt varmesystem i produktionshallen, der, sammen med omlægning til fjernvarme, betyder, at vi sparer cirka 80 procent på varmeregningen og 10 procent på elregningen, fortæller Ane Rørmann Jensen, som er miljøansvarlig hos Alfa Laval Copenhagen.

Bruger hinandens erfaringer

Alfa Laval har været med i KlimaKlar siden netværket startede i 2009.

- Vi arbejder hele tiden på at nedbringe vores energiforbrug og CO2-udledning. Via KlimaKlar får vi inspiration til, hvordan vi kan gribe arbejdet an, og det er motiverende at høre, hvad andre virksomheder og kommunen gør, siger Ane Rørmann Jensen.

Tiltag som f.eks. energisparende belysning er en god teknik, der kan hjælpe til at spare på energien. Men vi skal også huske at slukke efter os og kun bruge det, der er nødvendigt, understreger miljømedarbejder Maria Bukhave fra Gladsaxe Kommune.

- Via KlimaKlar har virksomhederne bl.a. fået inspiration til, hvordan de kan motivere medarbejderne til at spare på energien, når de er på arbejde. Gladsaxe Kommune har flere år kørt el-sparekampagner for medarbejderne og erfaringerne herfra er givet videre til medlemmerne af KlimaKlar sammen med kampagneplakater med budskaber om at spare på strømmen, siger hun.

Gratis netværk for virksomheder

Netværket Klimaklar startede i 2009 og har hvert år fire temamøder og forskellige tilbud til medlemmerne. Virksomheder kan gratis tilmelde sig netværket via gladsaxe.dk/klima.

Gladsaxe Kommune har et tilsvarende netværk – KlimaKlar Etageboliger for boligafdelinger og ejerforeninger i Gladsaxe.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081