23948sdkhjf

Anlægsgartnere vil gro sammen med Dansk Håndværk

Danske Anlægsgartnere og Dansk Håndværk etablerer fælles sekretariat. Målet er at ruste både de to organisationer og medlemsvirksomhederne til fremtidig vækst
Der stilles hele tiden nye og skærpede krav til arbejdsgivernes organisationer om både at anvende medlemmernes kontingenter bedst muligt og samtidig at yde en effektiv og god service.

Det er baggrunden for, at en af Danmarks ældre arbejdsgiverorganisationer, Danske Anlægsgartnere, har indgået et formaliseret og strategisk samarbejde med en af håndværksbranchens hastigt voksende "nye" organisationer, Dansk Håndværk.

Direktør og landsformand i Danske Anlægsgartnere, Ejvind Røge, understreger, at der ikke er tale om en egentlig fusion mellem de to organisationer, men at samarbejdet fra 1. august 2012 medfører etablering af et nyt fælles sekretariat under daglig ledelse af Dansk Håndværks direktør, Erik Møbius.

Det nye sekretariat kommer til at ligge i Håndværkets Hus på Islands Brygge, og de to organisationer flytter under samme tag, så snart de fysiske rammer er klar.

Klar til vækst

I første omgang vil samarbejdet omfatte:

• Fælles medlemsservice for arbejdsmiljø- og miljørådgivning.

• Fælles byggejuridisk og arbejdsmarkeds juridisk rådgivning med juristen Morten Frihagen, som leder af den nye juridiske afdeling. Morten Frihagen kommer fra en stilling som chefkonsulent i Håndværksrådet. Derved samles ansættelsesret og byggejuridisk rådgivning i en fælles funktion.

• Fælles kommunikationsrådgivning med styrket individuel profilering af de to organisationer.

• Fælles bogholderifunktion.

- Vi har som organisationer for små – og mellemstore virksomheder en lang række sammenfaldende interesser, og i en tid, hvor byggesektoren er sat under pres, vil vi både sikre de to organisationers medlemmer en endnu bedre service og skabe større politisk gennemslagskraft. Samtidig opnår vi på sigt en synergieffekt, der vil kunne reducere administrationsomkostningerne.

Målet er at ruste både de to organisationer og vore medlemsvirksomheder til fremtidig vækst, siger Erik Møbius fra Dansk Håndværk.

Ejvind Røge understreger, at Danske Anlægsgartnere holder fast i "hjerteblodet" under egne vinger i form af "den grønne gruppe", med faglig rådgivning og support. Han fortsætter som landsformand og indtræder som daglig leder af den grønne gruppe:

- Det har været afgørende for mig som landsformand at styrke Danske Anlægsgartners muligheder for både at yde vore medlemmer en optimal service og styrke vores profil. Jeg vil også understrege, at Danske Anlægsgartnere fortsætter som medlem af Dansk Arbejdsgiverforening, men ved at slå ressourcerne sammen med Dansk Håndværk opnår vi en lang række klare fordele til gavn for vore medlemmer, som vi ikke kunne nå ved at stå alene.

Kravene til en moderne organisation er voksende, og de løses bedst i samarbejde, siger Ejvind Røge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125