23948sdkhjf

Endnu et hold vej-asfaltører er uddannet

Den snart 20 år gamle vejasfaltøruddannelse har udklækket endnu et hold uddannede
Vejret viste sig bestemt ikke fra dets bedste side, da en gruppe kommende vejasfaltører den 17. august skulle til deres afsluttende prøve på den snart 20 år gamle uddannelse.

Forud for prøvedagen havde de gennemgået både teoriprøve og to praktiske prøver, og alle tre prøver skulle bestås inden beviset for uddannelsen blev overrakt.

Traditionen tro foregik dette års afsluttende prøve på vej-asfaltøruddannelsen i uge 33 på Byggetek i Ulfborg ved Holstebro.

Prøven består af en dags prøver i teori efterfulgt af to dage med praktiske prøver. På den ene af de to dage med praktiske prøver skal eleverne udføre en stor asfaltopgave, der indeholder både udlægning af GAB og slidlag, sætning af brønde, etablering af opkørsler samt maskin- og håndudlægning. Her skal eleverne demonstrere deres praktiske færdigheder inden for stort set alle områder af asfaltudlægning.

På den anden dag med praktiske prøver skal eleverne udføre en traditionel entreprenøropgave i form af etablering af et stykke vej med udgravning, bundsikring og stabilt grus, sætning af rendestensbrønd samt udførelse af fem løbende meter fortov med kantsten, chaussésten og fortovsfliser.

På trods af et ikke særligt godt vejr lykkedes det for de nu 17 nyudklækkede vejasfaltører at komme igennem prøven.

I forbindelse med dimissionen holdt Niels Celander, 3F, og kommende prøvekoordinator Lars Vester taler og ønskede kursisterne tillykke med resultaterne af det flotte arbejde, mens uddannelseskonsulent Karin Hammer fra Asfaltindustrien, overrakte gaver og eksamensbeviser.

I år blev der givet ros til én elev, Michael Åskov Jeppesen, Munck Asfalt. Dette gives når en elev yder en særlig flot indsats under prøverne.

Etableret i 1993

Vejasfaltøruddannelsen blev etableret i 1993 som et samarbejde mellem arbejdsgivere og arbejdstagere i asfaltbranchen. Initiativet blev taget for at opkvalificere branchen i takt med stigende krav til vejentreprenører.

Det er Fagforbundet 3F og Asfaltindustriens Arbejdsgiverforening, der i fællesskab driver Asfaltbranchens Fællesudvalg, AFU, og det er AFU, der udvikler kurser og efteruddannelse til asfaltbranchens ansatte, ligesom AFU har ansvaret for vejasfaltøruddannelsen.

For at komme i betragtning til uddannelsen skal man være mindst 18 år, være i besiddelse af et kørekort til bil eller traktor, og så skal man have indgået en uddannelsesaftale med et firma fra branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078