23948sdkhjf

Isoleringsystem undgår linietab og kuldebroer

Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl er et fyrtårnsprojekt, hvad angår bæredygtighed. En del af æren kan tilskrives er et nyt isoleringssystem fra Isover
Håndværkerne på det nye Aktivitets og Naturcenter i forbindelse med Naturparken Hindsgavl Dyrehave i Middelfart er færdige med at opføre den bærende trækonstruktion. Lige nu er de i fuld gang med at montere ISOVER Plus Systemet, som er specielt udviklet til at undgå linietab og kuldebroer.

Når huset på 580 kvm heraf 180 kvm uopvarmede arealer, står færdigt omkring 1. september, vil det opfylde energikravet til et Passivhus. Kravet for et passivhus er et total årligt energibehov til rumopvarmning på blot 15 kWh/kvm.

At det kan lade sig gøre skyldes ikke mindst en meget høj isoleringsevne – og dermed et minimalt varmetab – som er opnået ved at anvende ISOVER Plus Stolper og en isoleringstykkelse på 300mm. U-værdien for ydervæg mod det fri er blot 0,13.

Huset bliver udvendig beklædt med brædder og indvendig med op til ni meter høje træelementer.

Gulvet består af beton, mens loftet udføres i træbeton.

Hurtigere end forventet

Lige nu er håndværkerne i gang med at montere ISOVER Plus Stolper, og arbejdet skrider hurtigere frem end forventet:

- Det går hurtigt med monteringen. Stolperne er lette og nemme at arbejde med, fortæller Niels Jørgensen, som er tømrer på byggeriet. Han er også godt tilfreds med at rammerne er af træ frem for stål, for det gør, at det er nemt at skrue i.

Den hurtige montage har haft betydning for økonomien i det samlede projekt. Så udover at stolpen fremover vil være med til at sikre energibesparelser, har den også gjort det muligt at udføre byggeriet inden for de økonomiske rammer.

AART arkitekter kalder aktivitets- og naturcentret "et fyrtårnsprojekt inden for integreret energidesign og ansvarligt byggeri ". Der er tænkt energibesparelser ind i alle dele af byggeriet. Lige fra orientering af huset, konstruktion og isolering til udnyttelse af jordvarmeanlæg og solceller.

Minimerer linietab og kuldebroer

ISOVER Plus Systemet er et enkelt system, der er udviklet til såvel renovering som nybyggeri. I begge tilfælde opnår man et ubrudt isoleringslag med et absolut minimum af linietab og kuldebroer. Ved nybyggeri monteres stolperne direkte på bærende træregler, betonelementer eller på elementer af letklinkebeton.

ISOVER Plus stolper er fremstillet af trykfast glasuld med en kant af træ, der måler 90 mm i bredden og 2400 mm i længden. Stolperne findes i 3 standard tykkelser, henholdsvis 145 mm, 195 mm og 290 mm.

Mellem stolperne anbefales ISOVER Plus Isolering, som direkte passer ind mellem ISOVER Plus Stolper ved stolpeafstand på 600 og 1000 mm. Isoleringen fås i lambda 32 og 34.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078