23948sdkhjf

Voldsom prisforskel på byggesagsgebyrer

Mystisk, at Herlev kan sagsbehandle byggeriet af et hus for 770 kr., mens den samme sagsbehandling i Greve koster 14.500 kr, mener formanden for Dansk Byggeri Hovedstaden, Per Engsø Larsen
Herlev har med en pris på 770 kr. hovedstadsområdets billigste byggesagsgebyr på enfamilieshuse, mens Greve f.eks. tager 14.500 kr. for den samme sagsbehandling. Flere kommuner bør regne på deres gebyr, mener Dansk Byggeri Hovedstaden, der undrer sig over den store prisforskel

- Noget kunne tyde på, at flere kommuner har behov for at regne på deres priser og tidsforbrug igen. Byggesagsgebyret skal afspejle de udgifter, kommunen har til sagsbehandling. Og det virker meget mystisk, hvis Herlev kan sagsbehandle byggeriet af et hus for 770 kr., mens den samme sagsbehandling i Greve koster 14.500 kr., siger formanden for Dansk Byggeri Hovedstaden, Per Engsø Larsen.

Han advarer imod, at kommunerne bruger gebyret til at hente lidt ekstra penge til kommunekassen.

- De henter jo pengene direkte ud af borgernes lommer, påpeger Per Engsø Larsen.

Samtidig undrer det Dansk Byggeri Hovedstaden, at omegnskommuner som Ishøj og Glostrup tager forholdsvist høje byggesagsgebyrer på henholdsvis på 9.000 og 8.000 kr.

- Netop de kommuner vil jo gerne tiltrække nye borgere, og de bør derfor gøre det ekstra attraktivt at bygge nye huse i deres område. Lave byggesagsgebyrer kan sammen med andre tiltag måske være med til at tiltrække nye borgere, siger Per Engsø Larsen.

Udover Herlev, så ligger også Tårnby og København i den lave ende med priser på henholdsvis 1.890 kr. og 1.121 kr. for at sagsbehandle byggeriet af et enfamilieshus.

- Det er dejligt at se, at der er mere end en kommune, der kan sagsbehandle til fornuftige penge. Og det viser jo også, at andre kommuner i den grad bør se deres praksis og priser efter, siger Per Engsø Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079