23948sdkhjf

Virksomhedernes renteudgifter falder

Danske virksomheder nyder godt af lave markedsrenter for realkreditlån
På et år er virksomheders udgifter til renter og bidrag på realkreditlån faldet med 6,6 pct. Det svarer til, at danske virksomheder sparer 88 mio. kr. om måneden i renteudgifter. Samtidig er realkredittens samlede erhvervsudlån steget 3,9 pct. det seneste år.

Det viser tal fra Nationalbankens rentestatistik for maj 2012.

- Med et samlet erhvervsudlån på 564 mia. kr. spiller dansk realkredit en væsentlig rolle, når virksomhederne skal bruge finansiering. Den store tillid til danske realkreditobligationer kommer således også erhvervsvirksomhederne til gode i form af lavere rentebetalinger, fortæller Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

- Danske virksomheder nyder godt af lave markedsrenter for realkreditlån. Den effektive rentesats inkl. bidrag er faldet til under 3 pct. Det er ikke set lavere i statistikkens levetid. For de mange erhvervsvirksomheder med realkreditlån betyder det en direkte og mærkbar besparelse, forklarer Ane Arnth Jensen.

Man skal tilbage til februar 2007 for at se tilsvarende lave renteudgifter, men udlånet til erhverv er imidlertid siden da vokset med 200 mia. kr. fra 364 til 564 mia. kr.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109