23948sdkhjf

Milliardsalg af danske solceller

Salget af solceller boomer i øjeblikket og solcellevirksomhederne har styrtende travlt
Salget af solceller flyver af sted netop nu. I de første otte måneder af 2012 er der solgt over 15.000 solcelleanlæg i Danmark, og omsætningen ligger på 1,5 mia. kroner.

Brancheforeningen Dansk Energi forventer således at årets sidste fire måneder byder på omkring 30.000 solcelleanlæg og dermed op imod tre mia. kroner i omsætning, hvis udviklingen fortsætter.

Alene i år har danske elnetselskaber tilknyttet 15.000 private solcelleanlæg til elnettet, og tendensen fortsætter med al sandsynlighed året ud.

-Vi står her med et regulært boom af solceller. Der er tale om en meget stor omsætning på et enkelt produkt. Med sammensætningen af solcelleanlæg vurderes gennemsnitsprisen til at ligge på cirka 100.000 kr. pr. anlæg, og salget er femdoblet i forhold til sidste år, vel og mærke på de otte første måneder af 2012, siger Richard Schalburg, der er chefkonsulent i Dansk Energi.

Vurderingen fra Dansk Energi er, at der vil være 30.000 anlæg ved årets udgang i forhold til 4.000 anlæg pr. 1. januar 2012.

Dermed når man op over 150 MW installeret kapacitet eller en årsproduktion på 135 millioner kilowatttimer. Det svarer til 34.000 parcelhuses elforbrug om året. Hvis man ser udviklingen på landsplan, så opsættes tre ud af fire solcelleanlæg vest for Storebælt.

-Elselskaberne landet over har travlt med at få kunder tilmeldt til den såkaldte nettoafregningsordning. Ordningen sikrer, at kunder med solcelleanlæg kan afregne den strøm, de ikke selv har brugt, når året er omme, eller betale for den strøm som solcelleejerne har brugt mere, end solcellerne har produceret. Indtil nu har selskaberne siden ordningens start sikret, at 20.000 solcelleejere er nettoafregnet og koblet på elnettet, siger Richard Schalburg.

I dag anmoder omkring 100 kunder om dagen landet over om at blive tilmeldt nettoafregningsordningen.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) har tidligere på året bebudet, at man vil se den nuværende nettomålerordning efter i sømmene inden årets udgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078