23948sdkhjf

Hedeselskabet trodser krisen

På trods af udfordringer som global økonomisk krise og særdeles ugunstige vejrforhold kan Hedeselskabet i 2011 fremvise et årsresultat, som er bedre end det forventede.
Hedeselskabet realiserede i 2011 et overskud på 34,0 mio. kr før skat. Resultatet af den primære drift udgør 47,9 mio. kr mod et tilsvarende resultat på 41,6 mio. kr for 2010.

Bestyrelsen betragter årets resultat som tilfredsstillende især set i lyset af den globale økonomiske krise og de usædvanlige vejrforhold, som har præget 2011.

- På trods af de udfordringer, som 2011 har budt på, kan Hedeselskabet fremvise et positivt årsresultat over det forventede, en egenkapital på 776 mio. kr og soliditetsgrad på 53 pct..

Den økonomiske styrke, soliditet og råderum, som Hedeselskabet har opbygget, betyder, at den vækststrategi, som har præget 2011, kan og vil blive forfulgt i 2012, sagde bestyrelsesformand Frants Bernstorff-Gyldensteen ved Hedeselskabets årsmøde i Middelfart forleden.

Bestyrelsesformanden påpegede desuden, at selskabet ud fra et langsigtet forretningsmæssigt perspektiv vil fortsætte med at investere, ligesom man også fremover vil støtte spændende projekter, der ligger inden for Hedeselskabets formålsparagraf inden for natur, miljø og energi.

En forretning i vækst

Adm. direktør og koncernchef Ove Kloch fremhævede ligeledes sin tilfredshed med årets resultat på årsmødet. Han sagde i den forbindelse, at 2011 var året, hvor dele af Hedeselskabets langsigtede vækststrategi blev realiseret, hvilket har skabt et fundament til at videreudvikle forretningen i 2012.

På årsmødet gennemgik Ove Kloch den økonomiske og strategiske udvikling for Hedeselskabet:

• Med driftfokuseringen i datterselskaberne samt Hedeselskabets økonomiske og strategiske baggrund in mente står selskabet stærkt til fortsat vækst – såvel organisk som ved opkøb.

• Selskabets grønne forretningsområder og store viden inden for miljø og energi repræsenterer et internationalt vækstpotentiale.

• Der er både økonomisk mulighed for og vilje til – igennem årets uddelinger – at sætte yderligere fokus på de muligheder, som selskabets mangeartede forretningsområder rummer.

• Hedeselskabet har øget udviklingsindsatsen – blandt andet med deltagelse i tre forsknings- og udviklingsprojekter inden for anvendelse af biomasse.

Hedeselskabet forventer i 2012 et positivt resultat før skat på ca. 40 mio. kr.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11