23948sdkhjf

Skader på bygningsdele skyldes uvidenhed

Et plejehjem, opført for få år siden, er nu ramt af alvorlige skader på flere bygningsdele
En stor del af de skader, der opstår på bygningsdele efter bygningen er opført, opstår, fordi de projekterende ved for lidt om tværgående, bygningsfysiske sammenhænge:

- Det er ikke overraskende, at der mangler tværfaglig viden hos de professionelle. De øgede energikrav trækker også en øget kompleksitet ind i byggeriet inden for alle de øvrige bygningsfysiske områder.

Derfor har mange behov for at få opdateret og udbygget deres viden, så de er rustet til at tage højde for, hvordan de forskellige bygningsfysiske områder lapper ind over og påvirker hinanden. Bygningsfysikuddannelsens store force er netop, at den tager fat i disse sammenhænge.

I dag får man ikke den tværfaglige forståelse på de byggefaglige uddannelser. Den får man udelukkende ved erhvervserfaring eller ved at efteruddanne sig, siger specialkonsulent og faglig ansvarlig for Bygningsfysikuddannelsen, Tommy Bunch-Nielsen

- Kursisterne på Bygningsfysikuddannelsen lærer bl.a. at kombinere viden om fugt, indeklima, lys, lyd, brand, statik og energi. Det er det, der skal til, for at undgå størstedelen af de skader, der opstår på bygningsdele, siger specialkonsulent og faglig ansvarlig for Bygningsfysikuddannelsen, Tommy Bunch-Nielsen

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11