23948sdkhjf

Elforbruget faldet

Elforbruget faldt med noget over 2 pct. sidste år sammenlignet med året før. Det lune vejr i det seneste kvartal trak således markant ned i elforbruget for både boliger og industri.
Den netop overståede varme vinter var en vigtig årsag til, at det samlede danske elforbrug faldt med noget over 2 pct. i 2011 sammenlignet med 2010. Det viser nye tal fra de såkaldte elforbrugspaneler.

- Vi ved, at det varmere vejr betyder rigtig meget for især elforbruget i boligerne. Det er nemlig ikke bare elforbruget til varme, som falder når termometeret stiger. Danskerne er ganske enkelt mere udenfor, når vejret er lunt og så falder elforbruget, fortæller Torben Møller Pedersen, afdelingschef i Dansk Energi.

Ser man på 4. kvartal isoleret slår de lune vintermåneder igennem. Der er et markant fald på over 7 pct. I boligernes elforbrug i forhold til 4. kvartal i 2010, som næsten udelukkende skyldes det gode vejr.

I forhold til erhvervslivet, så er det landbruget, som står for den voldsomste ændring i elforbruget. Her faldt elforbruget med 3 pct. Industrien havde i 2011 et stort set uændret elforbrug, mens serviceerhvervene også brugte lidt mindre sidste år.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078