23948sdkhjf

KL-aftale betyder øgede ejendomsskatter

Kommuneaftalen er lig højere ejendomsskat for husejerne. Den vil stige med syv procent, vurderer Danske Bank.
De danske husejere kan se frem til, at de skal betale mere i kommunal ejendomsskat.

Danske Banks privatøkonom Las Olsen har regnet på aftalen, som KL og regeringen indgik søndag aften, og han er kommet frem til, at grundskylden kommer til at stige med syv procent for de fleste husejere i 2013.

- Vi har regnet på, hvad det betyder i kroner og øre for en gennemsnitlig husejer i hver af de forskellige kommuner. Frederiksberg er topscoreren med en stigning på 2778 kroner, skriver Las Olsen om aftalen.

Afhængig af, hvilken kommune man bor i, vil ekstraregningen for husejerne blive på mellem 19 og 2778 kroner til næste år.

At der er så stor en forskel, skyldes, at man i nogle kommuner allerede betaler en ejendomsskat, der er tæt på at svare til den nye offentlige vurdering af grundværdien.

Og bundskraberne med en ny ekstraregning til boligejerne er Jammerbugt, Aabenraa, Norddjurs, Morsø, Sønderborg, Lejre og Middelfart.

- I alle andre kommuner er stigningen i 2013 kun første afdrag. Grundskyldsbetalingen vil fortsætte med at stige, indtil den svarer til den offentlige vurdering af grunden, skriver privatøkonomen.

Den kommunale ejendomsskat - eller grundskylden - bliver opkrævet som en procentdel af grundværdien, som dit hus ligger på. Grundværdien er den værdi, som grunden ville have, hvis der ikke lå et hus på den.

Det er den offentlige ejendomsvurdering, der danner grundlag for grundskylden. Siden 2002 har der været et loft over, hvor meget beregningsgrundlaget må stige.

Sidste år fik kommunerne 20,5 milliarder kroner i kassen via grundskylden. I år stiger tallet formentlig til 21,4 milliarder. Og Danske Bank mener, at tallet vil stige til 22,9 milliarder kroner til næste år.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076