23948sdkhjf

Energirenovering skal være lettere

Alectia, Furesø Kommune og Go’ Energi har udviklet nyt energikoncept, der skal gøre det lettere for boligejere at energirenovere deres bolig
Energimodernisering af parcelhuse fra 1960erne og 1970erne kan ofte tjene både privatøkonomien, komforten og klimaet. Men projektet bliver let uoverskueligt med mange involverede for den enkelte husejer.

Derfor har Furesø Kommune i Nordsjælland og det tidligere Go’ Energi sammen med rådgivningsfirmaet Alectia udviklet et nyt energikoncept, der vil gøre det lettere at energimodernisere i fællesskab.

- Mange boligejere er interesserede i at energieffektivisere deres boliger. Vores mål er at gøre det nemt og overkommeligt at gå sammen i grundejerforeninger om at skabe fremtidssikrede, energimoderniserede boliger. På den måde løfter vi klimaudfordringen i fællesskab, forklarer borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo Christensen (S).

Fordele og sikkerhed

Konceptet "Sammen om energimodernisering" ruster grundejere til i fællesskab at opsøge og indgå aftaler med rådgivere, bygherrer og entreprenører om energimodernisering.

En overskuelig brochure gennemgår projektudviklingen fra det første grundejermøde til energi- og bygherrevejledning, bankrådgiversamtaler og selve renoveringen.

Samtidig er det juridiske forarbejde gjort, og færdige ydelsesbeskrivelser, udbudsbreve og aftaleskabeloner m.m. udarbejdet af kompetente rådgivere kan downloades via Furesø Kommunes hjemmeside.

Da parcelhuskvarterer ofte består af forholdsvis ens huse, bliver det muligt at effektivisere håndværkerarbejdet og opnå stordriftsfordele i pris og kvalitet.

Nem adgang til lån

Grundejerforeningerne indgår en fælles rammeaftale for totalrådgivning, før ejerne hver især vælger deres foretrukne energiløsning og indgår aftaler med entreprenøren.

Dermed kan udgifterne til den indledende rådgivning deles, og mulige problemstillinger foregribes, så tid og budgetter holder. De sikre løsninger giver samtidig nemmere adgang til lån til energimodernisering.

- Det nye energikoncept kan være med til at understøtte en større energi- og klimaindsats. Der er et behov for at støtte boligejere i at energimodernisere deres hjem, så det er interessant med en konkret model for, hvordan det kan gøres i grundejerforeninger. Nu bliver konceptet afprøvet i Furesø Kommune. Så kan vi se, hvordan det virker i praksis, siger projektleder hos Energistyrelsen Simon Chræmmer Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094