23948sdkhjf

Få styr på fugtopstigning i ydervægge

Nyt BYG-ERFA blad beskriver hvordan man kan afhjælpe problemer med fugtopstigning i forbindelse med renovering og efterisolering af uisolerede terrænddæk eller lave krybekældre
I forlængelse af renovering og efterisolering af uisolerede terrændæk eller lave krybekælderdæk i ældre bygninger konstateres undertiden fugtopstigning i ydervægge, hvor der ikke tidligere har været fugtproblemer.

Fugtproblemerne kan skyldes ændrede udtørringsforhold ved fundament/ydervæg som følge af at der er etableret en ny, varmeisolerende terrændækkonstruktion.

I BYG-ERFA bladet "Terrændæk i ældre bygninger – fugtopstigning i ydermure efter renovering", redegøres for de ændrede varmestrømsforhold og deraf ændrede fugtforhold i ydervæggen.

I bladet beskrives desuden, hvordan fugtgenerne kan imødegås, f.eks. ved indlægning af vandret fugtspærre nederst i væggen, eventuelt ved beskeden opvarmning af den nederste del af væggen, og hvordan såkaldt saneringspuds i en vis udstrækning kan afhjælpe fugtgener.

Erfaringsbladet indgår i BYG-ERFAs byggetekniske temaer om f.eks.:

• Terrændæk

• Varmeisolering, tæthed, kuldebroer

• Ydervægge

• Radonsikring

Alle ovennævnte temaer indeholder emnerelaterede erfaringsblade samt oversigter med informationer om andre relevante byggetekniske publikationer og organisationer.

BYG-ERFA bladet "Terrændæk i ældre bygninger - fugtopstigning i ydermure efter renovering" kan købes som løsblad, i en temamappe eller som del af et årsbonnement, der giver onlineadgang til alle BYG-ERFAs udgivelser.

Der kan også vælges en særlig "startpakke", som omfatter både et onlineabonnement, et ringbind med alle gældende erfaringsblade og løbende fremsendelse af årets udgivelser.

tøtte

Læs mere om BYG-ERFA her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063