23948sdkhjf

Udsigt til flere lærepladser i Midt- og Vestjylland

Sygehusbyggeri og generel travlhed på byggepladserne betyder, at der snart vil være efterspørgsel på lærlinge i Vestjylland.
- Der er ekstraordinært travlt i byggebranchen i det midt- og vestjyske. Sygehusbyggeri og generel travlhed på byggepladserne betyder, at der snart vil være efterspørgsel på lærlinge i Vestjylland.

Det siger kontorchef hos Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen. Han tilføjer, at der dermed er udsigt til, at unge i hovedstadsområdet uden en praktikplads igen kan komme i lære, hvis de altså tør flytte til Midt- og Vestjylland

- Allerede nu er der virksomheder i Vestjylland, der mangler lærlinge på struktørområdet. Efter sommerferien går byggeriet af det nye supersygehus i Gødstrup i gang, og så forventer jeg, at vi for alvor får problemer med at få lærlinge nok indenfor alle områder af branchen, siger Karl Højhus Jeppesen.

De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser, at omkring 10.000 unge - flest i København - mangler en praktikplads. Tilbage i 2006 og 2007, hvor der for alvor var gang i bygge- og anlægsbranchen, indgik Dansk Byggeri en aftale med Københavns Tekniske Skole. De forsøgte at inspirere unge københavnere til at tage til Vestjylland, hvor virksomhederne ikke kunne få lærlinge nok. Dengang blev de unge kørt fra København til Jylland i busser for at se nærmere på praktikmulighederne.

- Men så kom krisen, og dermed var det desværre ikke længere aktuelt. Men nu ser det ud til, at vi efter sommerferien igen kommer i den situation, hvor vi må hente lærlinge i København. Så jeg håber, at vi kan få pustet nyt liv i samarbejdet mellem Københavns Tekniske Skole og Dansk Byggeri, siger Karl Højhus Jeppesen.

Siden efteråret 2006 har en del murerlærlinge fra København taget til Vestjylland for at komme i praktik og få deres svendebrev.

- Mit indtryk er, at de jyske virksomheder er glade for de unge københavnere og omvendt. De unge, som vover pelsen og kommer herover, får både en uddannelse og en oplevelse, siger Karl Højhus Jeppesen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142