23948sdkhjf

Forrygende kloakmesse

Kloakevent i Brædstrup med fokus på professionelle løsninger til fagfolk
Der blev både solgt kloak-grej, hvervet nye medlemmer til Dansk Kloakmestre og festet da kloakmessen i Brædstrup blev afviklet i slutningen af marts måned.

Der var således både brede smil, engagement og handlelyst hos de 867 fremmødte og dybt engagerede fagfolk og leverandører på Danmarks største kloakevent 2012 på Pejsegaarden i Brædstrup i dagene 29.-30. marts.

- Vi var meget tilfredse og glade for at være hovedsponsor. Vi støtter helt klart op om messen, der er blevet bredere og meget anerkendt blandt leverandører og fagfolk, fortæller Troels Krogh, der er Business Unit Manager hos Wavin A/S.

Virksomheden var hovedsponsor, men havde ikke en egentlig stand på messen.

- Det vigtige for os er at være blandt fagfolk og komme i dialog om vores produkter. Vi mødte mange engagerede kloakmestre og rørlæggere. Jeg mener, messen var rigtig godt arrangeret. Man kom ud med sit budskab, fortæller han videre.

Danske Kloakmestres formand, Verner H. Kristiansen, er tilfreds, om end han beholder sine jyske fødder solidt plantet i jorden.

- Der var for få besøgende på messen, så måske er jeg lidt skuffet – vi havde håbet på det dobbelte. Omvendt var det jo en kæmpe oplevelse med så mange glade og positive kloakfolk, synes han.

Spot på kloakken

Og formanden kan sagtens være tilfreds. Han fik bl.a. seks nye medlemmer og fik sat fokus på de store udfordringer, som vores fælles kloaksystem står overfor. Formanden og den tidligere danske mester i kloak, Anders Risager, var inde og omtale messen på DR’s regionale radiostation, og den skrivende lokalpresse omtalte også kloakmessens tema.

På Pejsegaarden fyrede Reimer Bo op i en miljødebat om spildevand, monsterregn og fælles ansvar. Flere af de omkring 100 tilhørere deltog med kvalificerede spørgsmål.

- Jo, emnerne blev vendt godt, fortæller Verner H. Kristiansen, der sammen med Carl-Emil Larsen fra Danva, Karsten Arnbjerg-Nielsen Lektor DTU Miljø Institut for Vand og Miljøteknologi, næstformand Kristian Abrahamsen fra Paracelhusenes Landsforening og kommunalordfører Leif Mikkelsen fra Liberal Aliance var i debatpanelet.

Næste gang håber formanden dog, at folk i salen vil engagere sig endnu mere og stille flere spørgsmål.

Gang i ordrebogen

Også de 64 leverandører til kloakbranchen, som havde købt standplads ved messen, gav udtryk for, at de havde fået et fint udbytte og nogle gode kontakter. Sælger Bo Nørager fra JLK Teknik fik solgt for omkring 500.000 kr. på bare to dage. De blev i øvrigt kåret som Danmarks bedste kloakleverandør forrige år.

- Der var masser af folk på standen hele tiden, og det er som om, at købelysten er vendt tilbage. Desuden mødte vi en masse kunder og potentielle kunder både ved standen og ved den mere uformelle og afslappende del af messen. Det er en god måde at komme i kontakt med de rigtige folk, fortæller han.

Medindehaver ved Trade Line, Birgitte Blach Jørgensen, er enig i, at der er faglig sparring og god mulighed for at komme i berøring med sin kundekreds.

- Det var tydeligt at mærke, at vi alle er i samme båd så at sige. At det var folk fra branchen, dét afspejlede sig i det hele. Der var en fin, rød tråd, og så var der virkelig gjort noget for at trække de rigtige folk til. Tilrettelæggelsen var 100 procent i orden, fortæller hun.

Verner H. Kristiansen ser frem til næste messe, som - traditionen tro - skal være en endnu større hyldest til kloakbranchen end den forrige. Og til den tid skal der selvfølgelig findes diverse DM-vindere igen.

Danmarks bedste

Denne gang blev Danmarks bedste autoriserede kloakmester: Langebjerg, ISS Kloak og industriservice A/S, Hillerød.

Danmarks bedste rørlægger: Asgar Skou, Entreprenørfirmaet Clausen A/S, Nykøbing Mors og

Danmarks bedste elev: Brian Christensen, VAM, Aarhus

Læs også: AO kåret som Årets Bedste Leverandør

Læs også: Udvid forretningen med kloak-autorisation
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142