23948sdkhjf

TUN: Brutal afslutning for byggeriet i 2012

Efter år med finans- og gældskrise er der behov for at skabe grobund for vækst i stedet for at nedlægge alle brugbare initiativer, der kunne få gang i økonomien, mener Trælatshandlerunionen-TUN.
- Det er meget vigtigt, at vi fortsat kan fastholde tilliden til dansk økonomi igennem politiske initiativer og velfungerende reformer. Vi oplever desværre, at regeringens strategi peger i retningen af forhøjede skatter og afgifter samt en tilbagetrækning af en stribe erhvervsstøtteordninger, som ellers har været velfungerende, siger adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

- Vore nærmeste samhandelspartnere og konkurrenter har længe erkendt, at erhvervslivet i langt højere grad skal have konkurrencedygtige rammevilkår. Dette vil både skabe vækst, arbejdspladser og i sidste ende indtægter til staten. Højere skatter og afgifter dræber stille og roligt økonomien og skaber ikke den øgede aktivitet, der er så stort behov for, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Fjerner fine ordninger

- Ser vi på byggeriet, har regeringen fjernet den velfungerende BoligJobordning. Ordningen skaffede omkring 5.000 arbejdspladser årligt i byggeriet, øgede motivationen hos befolkningen til at renovere samtidig med, at den mindskede sort arbejde.

For os er det helt uforståeligt, at man vælger, at fjerne en ordning der virker. I stedet skulle man udvide den til det niveau, de har i Sverige. En løsning der ikke koster regeringen noget på budgettet, men tværtimod skaber vækst til samfundet. BoligJobordningen skulle være erstattet af en grøn renoveringspulje, som man i finansloven for 2013 har valgt helt at droppe. Puljen skulle have givet kr. 1 mia. til renoveringsprojekter i boliger over en 2-årig periode.

I byggebranchen må vi igen konstatere, at der er langt fra guldrandede valgløfter til den faktisk førte politik ikke mindst set i lyset af, at regeringen selv har opstillet en række energimål, som kræver energibesparende investeringer, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

For at føje spot til skade følger regeringen op med et lovforslag der, efter mange eksperters mening, sætter en effektiv stopper for privates investeringer i solanlæg.

- Der er heller ikke meget tvivl om, at det er byggeriet, der bliver tabere i den nye aftale, som klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har indgået med net- og distributionsselskaberne. Aftalen betyder, at energiselskabernes fra 2015 og frem årligt vil opkræve kr. 1,5 milliard til at fordoble deres hidtidige indsats. Regeringen har således outsourcet den absolut største energisparerindsats herhjemme til energiselskaberne. Det er nærmest som at sætte ulven til at vogte får, mener direktør Palle Thomsen.

- Konklusionen må være, at den nuværende regering ikke er byggeriet venligt stemt, og vi må desværre konstatere, at der er udsigt til stilstand i de kommende år, når det gælder energirenovering af bygninger.

I TUN arbejder vi uhæmmet videre for at skabe de bedst mulige rammevilkår for medlemmerne igennem it-løsninger og andre projekter, som kan medvirke til at effektivisere arbejdsgangene i branchen.

Selvom det kan føles, som om det går ret meget op ad bakke i disse år, vil TUN også igennem politisk arbejde ihærdigt søge at præge den førte politik med henblik på at skabe de bedst mulige vilkår for branchen, understreger adm. direktør Palle Thomsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094