23948sdkhjf

Landskabspris 2012 til Esbjerg Kommune

Dansk Landskabspris 2012 går til Esbjerg Kommune for projektet Hjerting Strandpark. Det blev afsløret torsdag på DAC i København
Dansk Landskabspris 2012 går til Esbjerg Kommune for Hjerting Strandpark. Prisen blev modtaget af en stolt Esbjerg-borgmester.

- Vi er meget glade og stolte over at have fået landskabsprisen 2012 og vi er naturligvis helt enige med Dansk Landskabsarkitektforening i, at årets tema passer rigtig godt på Hjerting Strandpark.

Vi kalder parken "en bypark på naturens betingelser", for udgangspunktet for anlægget var det eksisterende naturgrundlag. Ved at udnytte og forstærke de eksisterende naturtyper og naturlig vegetation har det været muligt at anlægge en park med store rekreative muligheder, til en forholdsvis lav anlægs- og især driftsomkostning. Vi skylder den private fond Lida og Oskar Nielsens Fond stor tak for deres donation, der har gjort realiseringen af parken mulig, siger Esbjerg Kommunes borgmester Johnny Søttrup.

To dimensioner

Hjerting Strandpark er projekt, hvor der er en klar sammenhæng mellem intentioner, udførelse og den fremtidige drift. Hjerting Strandpark bygger på to dimensioner, som naturligt findes på stedet.

Herudfra skaber parken en tredimensional oplevelsesrejse gennem en række differentierede rum. Den har oven i købet tiden, den fjerde dimension, med i sin fortælling.

Det er et landskabsværk, der fordrer tålmodighed, men som allerede nu, kun få år gammelt, giver oplevelser for alle. Juryen finder, at Hjerting Strandpark er et meget præcist svar på årets tema om indarbejdelse af driftsforhold i projektfasen og dermed er et stærkt forbillede for andre projekter.

Juryen tildeler derfor Esbjerg Kommune og deres rådgivere årets Landskabspris 2012. Rådgiverne er: COWI A/S ved landskabsarkitekterne Mette Esbjerg Jørgensen (MDL) og Lone Bredgaard Thomsen (MDL) samt selvstændig arkitekt Helene Plet (MAA).

Årets landskabspris belønner projekter der i særlig grad har fokus på de udfordringer, som følger efter etablering har fundet sted. Hvordan fastholdes og udvikles projektets kunstneriske og funktionelle intentioner udtrykt i et levende materiale? Projekter, hvor plejen er indarbejdet på en kvalitativ og innovativ måde, der sikrer balancen mellem anlæggets udtryk, anvendelse og konstante udvikling.

Juryen bag prisen modtog ni forslag til prismodtagere. Blandt disse blev 3 udvalgt som mulige prismodtagere. De tre finalister var: Hjerting Strandpark i Esbjerg Kommune, Sletten i Holstebro kommune og Grøn Strategi i Vordingborg Komm

Dansk Landskabspris uddeles af Kommunale Park- og Naturforvaltere (KPN), Dansk Landskabsarkitektforening (DL) og Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK). De har nedsat en jury bestående af Charlotte Horn (landskabsarkitekt, Varde Kommune – KPN), Jacob Fischer (kreativ direktør, GHB Landskabsarkitekter – Danske ARK) og Ellen Braae (professor, Skov & Landskab, Københavns Universitet – DL). Traditionen tro har juryen i forhold til temaet suppleret sig med relevante, faglige kompetencer, som i år omfatter Søren Holgersen (redaktør, Grønt Miljø) og Per Malmos (dir., P. Malmos anlægsgartner), som begge har indgået i juryen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079