23948sdkhjf

Porebeton giver nye muligheder for entreprenører

Råhuskompagniet har specialiseret sig i råhuse i porebeton, og i Hjortshøj er byggefirmaet netop nu i færd med at opføre 88 rækkehuse i en ny, energirigtig porebetonblok
Råhuskompagniet hed indtil for nylig INbyg, og entreprenørfirmaet har udført en lang række af byggerier i porebeton over de sidste fem år.

I dag fylder porebeton-projekter langt størstedelen af omsætningen, og derfor er man stolte af at være med på et nyt byggeprojekt i Hjortshøj, der omfatter opførelsen af 88 rækkehuse.

Det er det foreløbig største boligprojekt i Danmark, der udføres med en ny type blokke i porebeton.

- I dag er omkring 80 procent af vores projekter i porebeton, hvilket har givet os en del erfaring og know how på området – og derfor bliver vi tit taget med på råd i forhold til hvad, der kan lade sig gøre i praksis, og hvilke løsninger, der er smarte. Vi har projekter over hele Danmark, og vi har været med på alle typer projekter – både højhuse op til syv etager og rækkehuse i porebeton, siger projektleder Anders Kaa fra Råhuskompagniet.

Én samlet løsning

I Hjortshøj-husene har man kombineret den nye type beton kaldet Ytong Energy+ med det et nyt diffussionsåbent Ytong Pudssystem, hvilket betyder, at entreprenøren selv kan levere en samlet pakke, bestående af råhus og pudsning af facade.

- Der er ikke en række forskellige materialeløsninger, der skal tages højde for, og det gør byggeriet hurtigere og billigere. Pudssystemet har den rigtige pris og er meget nemt at arbejde med, samtidig med det er blevet afprøvet grundigt i Tyskland, fortæller Anders Kaa.

Færre personer

- Vi har i Råhuskompagniet ikke arbejdet med Ytong Energy+ blokken før projektet i Hjortshøj, men vi har i firmaet 15 mand, der kun monterer porebeton, så springet var ikke stort. Der var ikke noget i byggeprocessen, der kom bag på os, og det bliver nemmere og nemmere. Man skal bruge tid på at sætte sig ind i plantegningen, men ellers giver det sig selv, fortæller Anders Kaa, som lægger vægt på, at man kan montere huset af én arbejdsgang, hvilket giver færre folk på pladsen.

Inden Råhuskompagniet begyndte arbejdet med Energy+ byggestenen på rækkehusene i Hjortshøj, deltog medarbejderne i et kursus hos Xellas hovedkontor i Tyskland, og her blev de certificerede til at arbejde med Ytong Energy+.

Hvor elementfabrikker har leveringstid på omkring fem uger, så er der maksimalt tre dages leveringstid på produkter i porebeton-produkterne, og hvis man skal bruge det om to dage, så kan det ifølge Anders Kaa også lade sig gøre:

- På en byggeplads handler det om lige NU. Groft sagt er om fem minutter langt ude i fremtiden for os håndværkere. Derfor er det vigtigt med hurtige leveringstider og god back up. Og på det område har samarbejdet med Xella fungeret fint. De lytter meget til vores udfordringer, og de er hurtige til at reagere. Det giver et smidigt og fleksibelt byggeforløb.

Med hurtigere leveringstid kan man starte op forskellige steder i sit byggeri, samtidig med at materialet giver mulighed for at ændre eksempelvis vinduers placering undervejs i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078