23948sdkhjf

Opsagt medarbejder bortvist for at kritisere ledelsen

Opsagte medarbejdere skal være loyale og må ikke kritisere ledelsen i opsigelsesperioden
Selvom man er opsagt, så kan man ikke tillade sig at sige hvad som helst om sin arbejdsplads – i hvert fald ikke i opsigelsesperioden.

Det fastslår advokatpartnerskabet Lund Elmer Sandager i Mester Tidende.

En opsagt medarbejder kritiserede ledelsen i en mailkorrespondance med en medarbejder hos en af arbejdsgiverens store kunder på det sociale medie LinkedIn. Den opsagte medarbejder havde bl.a. kritiseret ledelsen ved at skrive, at han ikke troede på, at virksomheden ville komme på sporet efter finanskrisen på grund af den måde, som virksomheden blev ledet på.

Medarbejderen blev bortvist som følge af illoyale ytringer i opsigelsesperioden. Landsretten mente, at de ting, som den opsagte medarbejder havde skrevet var så illoyale, at bortvisningen var berettiget. Landretten mente ikke, at det forhold, at medarbejderen havde betragtet korrespondancen på LinkedIn som privat, blandt andet på grund af kundeforholdet ikke kunne ændre på, at udtalelserne var stærkt illoyale.

Dommen viser, at medarbejdere skal være loyale i opsigelsesperioden, og at de ikke må kritisere ledelsen i opsigelsesperioden. Det er naturligvis skærpende, at kritikken blev rejst overfor en medarbejder hos en af arbejdsgiverens kunder.

Dette gælder også selv om medarbejderen betragter ytringerne som private, fastslår advokatpartnerskaber Lund Elmer Sandager i Mester Tidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078