23948sdkhjf

Politikerne slukker for Go´ Energi og lægger energirådgivning i sort

Da politikerne slukkede for Go' Energi, glemte de at udpege, hvem der fremover skal give danskerne uvildig rådgivning om alt fra sparepærer til isolering og varmeanlæg. Det vil gå ud over boligejernes interesse for at spare på energien, mener Dansk Byggeri
Der var store smil, klapsalver og lykønskninger, da Energiaftalen langt om længe kom i hus. Men for at pengene passede, så måtte Go’ Energi streges på listen over fremtidens aktører på energiområdet. Men her handlede politikerne lidt for hurtigt, mener Dansk Byggeri.

- Hvis vi skal have Hr. og Fru Jensen til at spare på energien, så er det afgørende, at der er en uvildig organisation, som står for rådgivningen. Vi har ikke råd til at smide den viden ud, som Go’ Energi har oparbejdet. Derfor er der brug for en aktør, der kan fortsætte det gode arbejde, siger chefkonsulent hos Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

Energiaftalen fokuserer meget på energirenovering, så boligejerne også skal i gang med at indrette deres huse og lejligheder, så de sparer på energien. Og netop her har Go’ energi fx med deres håndværkerliste vist forbrugerne vej til håndværkere, som netop har en specialviden om energirenovering. Og det er vigtigt, at den synliggørelse ikke forsvinder.

- Hvis målene i energiaftalen skal nås, så skal de private boligejere i gang med at energirenovere. Derfor kan vi ikke undvære en uvildig aktør, der kan rådgive forbrugerne. Vi risikerer, at der investeres i de forkerte løsninger, eller at energirenoveringer droppes, fordi det er uoverskueligt at finde ud af, hvad der er det mest fordelagtige at gøre, siger Camilla Damsø Pedersen.

Go’ Energi blev oprettet i 2010 og lukker som følge af den nye Energiaftale.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094