23948sdkhjf

Styrk de små- og mellemstore virksomheder og styrk Danmark

At investere i de små og mellemstore virksomheder er at investere i det danske velfærdssamfund. Den sammenhæng er politikerne nødt til at forstå i en fart., mener Håndværsrådet
- Et gammelt ordsprog siger, at man ikke kan plukke hår af en skaldet. Men ikke desto mindre er det netop det, politikerne har gjort i en række sammenhænge i 2012. En række fornuftige ordninger, der kunne sikre vækst og fremdrift for både de små og mellemstore virksomheder og hele det danske velfærdssamfund, har måttet bide i græsset.

Det fastslår Håndværksrådets formand, Niels Techen.

- Først og fremmest røg det populære håndværkerfradrag, som ikke bare bremsede det sorte arbejde, satte sund aktivitet i gang og dermed skaffede skattekroner. Håndværkerfradraget betød også, at arbejde blev udført hos folk, der normalt ikke har råd. Og den danske bygningsmasse blev mere trimmet, hvilket var tiltrængt.

Derefter ophævede politikerne præmieringsordningen for lærlinge. En solidarisk omfordelingsordning, der har kanaliseret penge fra virksomheder uden lærlinge og til virksomheder, der påtager sig et uddannelsesansvar. Og det gør især de små og mellemstore virksomheder. Indgrebet rammer mange andre end bare virksomhederne. Det rammer særligt de unge, der mister uddannelsesmuligheder, og det er vel er rundt regnet det sidste, vores samfund har brug for lige nu.

Hverken Håndværkerfradraget eller præmieringsordningen for lærlinge handler om, at de små og mellemstore virksomheder er på "støtten". Det var tale om fornuftige investeringer, som på sigt vil kunne ses tydeligt på samfundets bundlinje.

Investeringer, der sikrer, at flere virksomheder holder sig oven vande, understreger Niels Techen.

Klar til at slide

- At investere i de små og mellemstore virksomheder er at investere i det danske velfærdssamfund. Den sammenhæng er politikerne nødt til at forstå i en fart.

Lidt groft sagt skal politikerne til at vælge deres venner i erhvervslivet med større omhu. Der er absolut intet galt i, at man driver forretning for at tjene penge. Det gør større virksomheder og koncerner, og det er de i deres fulde ret til. Men når en stor virksomhed opretter nye arbejdspladser eller bygger en ny fabrik, gør de det i udlandet.

Store virksomheder tager markant færre lærlinge end SMV’erne, og kun ganske få store virksomheder har den solidaritet og det tilhørsforhold til Danmark eller de enkelte kommuner, som de små og mellemstore har. Hvis man slår ud efter de små og mellemstore virksomheder, gør det ondt på de lokale samfund i Danmark, som mister indtægter i kommunekassen, mister arbejdspladser, mister uddannelsespladser. Mister liv!

Vi små og mellemstore virksomheder kender vores betydning for Danmark, og vi er klar til at slide hårdt for at styre Danmark gennem krisen.

Vi vil skabe dygtige lærlinge og svende, Vi vil skabe ny viden, nye produkter og vi vil skabe nye arbejdspladser. Griber man SMV’ernes udstrakte hånd, skaber man nyt liv – ikke mindst i de egne, vi desværre har vænnet os til at kalde "Udkantsdanmark".

Mange de politikere fra hele Folketinget, som Håndværksrådet taler med, forstår det fornuftige i vores argumenter. Og vi i Håndværksrådet vil i 2013 gøre endnu mere for, at det budskab trænger helt ind, og der kommer politiske initiativer, der kan sætte gang i hele Danmark igen, fremhæver Håndværksrådets formand, Niels Techen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078