23948sdkhjf

Malerne får flere tusser i posen

Skatteforliget forbedrer malernes disponible indkomst med et par tusser
Skatteforliget giver en mærkbar forbedring i malernes disponible indkomst. Det viser er opgørelse fra Malernes fagforening Storkøbenhavn og beregninger fra LO/Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Bo Rosschou fra malernes Fagforening Storkøbenhavn oplyser, at medlemmerne af Byggefagenes A- kasse – som malerne tilhører – har en gennemsnitlig gevinst af skattelettelserne på 4.600kr.

Fraregnes tabet ved den lavere stigningstakt på dagpengesatsen, samt tabet ved afgiftsforhøjelserne, er den vægtede gevinst på 2.300 kr.

3 ud af 4 malere (72 pct.) er ikke berørt af arbejdsløshed i 2012 frem til nu (uge 25). I hele 2011 var det 63 pct. af medlemmerne, der ikke var berørt af ledighed.

- Konklusionen er, at skatteforliget giver en mærkbar forbedring i malernes disponible indkomst og det er naturligvis positivt, siger Malernes fagforening.

- Staten og vi fra arbejdsmarkedets parter har nu en opgave i at sætte ekstra fokus på social dumping og på de svage grupper: de der er ledige i længere tid, bistandsmodtagerne og de unge som mangler praktikpladser. Det gør vi bl.a. ved en praktikpladskampagne, som skydes i gang straks efter sommerferien, siger fagforeningen.

tøtte

Se beregninger her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063