23948sdkhjf

JCB-maskiner på spejderlejr

Danmarkshistoriens største spejderlejr opbygges med hjælp fra JCB-maskiner
Hvis man forestiller sig, at Roskildefestivalen flyttede til Holstebro, så har man lidt en idé om størrelsesforholdet i den spejderlejr, der i juli måned skyder op uden for byen. Op mod 60.000 besøgende ventes at finde vej til det, der bliver Danmarks største spejderbegivenhed nogensinde, så i et par dage vil Holstebro svulme op til dobbelt størrelse.

Et 200 ha stort område bygges i løbet af 14 dage om fra flad mark til en spejderby opdelt i fem byafsnit. Det kræver både hænder og maskiner.

Derfor har JCB’s danske forhandler i Ulfborg, Nicolaisen & Larsen A/S, sponsoreret udlån af en lang række køretøjer og maskiner, som skal bruges til opbygning af selve lejren. Etableringen af lejren kræver professionel planlægning – og det helt rigtige materiel. Derfor er spejderne særdeles tilfredse med JCB’s flotte tilbud.

JCB-maskinerne, der sponsoreres af Nicolaisen & Larsen A/S, er rendegravere, teleskoplæssere, minigravere, gummihjullæsser samt 10 stk. Workmax800D, som er JCB’s UTV (Utility Task Vehicle).

På lejren kan disse bruges til mange forskellige opgaver, da maskinen er let at komme rundt med, også hvor der ikke er så meget plads. Der skal bruges godt 100 køretøjer til opbygningen af lejren – behovet spænder fra store entreprenørmaskiner til golfvogne.

En by med alle funktioner

- JCBs maskiner sikrer, at vi kan gennemføre det enorme anlægsarbejde, hvor 500- 700 medarbejdere i 14 dage arbejder i døgndrift for at etablere lejren. Det bliver landets største anlægsarbejde i den periode, siger Per Schou, som er ansvarlig for etablering af lejren.

Lejren får eget hospital, Falck- og politistation, torve med supermarkeder, butikker, restauranter og caféer - foruden en festivalplads til 50.000 publikummer. Lejren inddeles i fem store bydele med hver 5.000 – 8.000 indbyggere, som alle bor i telte. Herudover er der en særlig bydel til medhjælpere og pårørende, hvor campingvogne er tilladt.

De lokale forsyningsselskaber leverer el, vand og spildevand til de godt 1.000 vandskyllende toiletter og 400 bade, som er lejet i Tyskland og ankommer to uger før lejren. JCB-maskinerne skal blandt andet bruges til at håndtere disse toiletter og bade og til at flytte 2.000 m3 brænde og 40.000 m3 telte. Dertil kommer opsætning af indgangsportaler og mange andre opgaver, som kræver flytte- og løftekraft.

Flere hundrede frivillige spejdere arbejder sammen med Holstebro Kommune og øvrige myndigheder, virksomheder og foreninger om planlægning af den enorme lejr og modtagelsen af de mange deltagere, deres pårørende og officielle gæster. De sidste tæller blandt andre Prinsesse Benedikte, ministre og borgmestre fra spejdernes hjemkommuner.

Anerkender det frivillige arbejde

Spejderlederne arbejder frivilligt – ’betalingen’ er uforglemmelige oplevelser sammen med andre. Spejderlederne bruger altså deres sommerferie på den store spejderlejr, og alle, der indgår i planlægningen af lejren, har det sidste år brugt det meste af deres fritid herpå.

Denne indstilling er årsagen til, at JCB, Nicolaisen & Larsen A/S ønsker at medvirke som sponsor:

- Der er en tendens til, at vi primært tænker på os selv, siger Dennis Faurby, som er salgschef for JCB.

- I spejderbevægelsen tænker man på andre og gør i den sammenhæng en stor ulønnet indsats. Dén indstilling og spejdernes gode formål vil vi gerne støtte, og vi er stolte over, at vi og vore maskiner bliver knyttet sammen med denne fantastiske begivenhed og det værdigrundlag, som ligger bag, uddyber Dennis Faurby.

Sponsoratet giver herudover JCB, Nicolaisen & Larsen A/S mulighed for at deltage i et sponsor-arrangement før lejren og i aktiviteter under selve lejren.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064