23948sdkhjf

Grønne tage aflaster kloakkerne

Et grønt tag opsamler dels en del af regnvandet, dels forhindrer taget regnvandet i at sætte kloakkerne under pres i tilfælde af skybrud
- Hvis de danske kommuner for mange år siden havde indset, at grønne tage sparer kloaksystemerne for millioner af liter regn- og overfladevand, havde de undgået store udgifter til kloakseparering i byerne.

Det mener direktør Steen Roelsgaard fra indkøbsforeningen INTA. Han giver gerne eksempler på, hvorfor grønne tage er en fornuftig miljømæssig investering.

Et grønt tag opsamler dels en del af regnvandet, dels forhindrer taget regnvandet i at sætte kloakkerne under pres i tilfælde af skybrud. Det skyldes, at grønne tage på grund af vegetationen fordeler vandet meget langsommere til kloaksystemet, end et traditionelt tag gør.

Desuden optager vegetationen i form af f.eks. mos- og "stenbeds"-planter selv noget af vandet.

Et grønt tag beskytter tagdækningen nedenunder, fordi der er det samme klimaforhold hele tiden. Tagpappet udsættes ikke for nedbrydning af UV-stråler og sol, og mens et almindeligt paptag normalt holder i 30-35 år, vil et grønt tag forlænge holdbarheden med op til 5-15 år.

Steen Roelsgaard lægger ikke skjul på, at grønne tage navnlig giver en miljømæssig gevinst på store tagflader - bl.a. på skoler og industribygninger.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078