23948sdkhjf

Erhvervslivet er gået i sort

Der er ikke meget at grine af for dansk erhvervsliv. De regner ikke med, at der er en vending lige om hjørnet.
Sortsynet i Europa breder sig til Danmark.

Og både byggeriet, serviceerhvervene og detailhandlen forventer ikke, at det kommer til at gå fremad i den kommende tid, viser tal fra Danmarks Statistik.

Tore Stramer, der er seniorøkonom i Nykredit, siger i en kommentar, at også de seneste tal for konjunkturbarometrene for Europa har sat en tyk streg under, at recessionen fortsat har tag i europæisk økonomi. Og at den samtidig truer med at blive langvarig.

- Med tanke på, at dansk økonomi er meget afhængig af økonomisk aktivitet på vores nærmarkeder i Europa, er det derfor ikke overraskende, at erhvervslivet herhjemme nu er blevet en smule mere pessimistisk med hensyn til fremtiden, siger Tore Stramer.

Økonomen frygter dermed, at politikernes ønske om at løfte investeringerne via et investeringsvindue, hvor virksomhederne i resten af 2012 og frem til udgangen 2013 kan opnå et ekstra skattefradrag, kan gå hen og blive en fuser.

Og han forudser ikke, at pessimismen i dansk erhvervsliv vender lige med det samme:

- Det øger selvsagt risikoen for, at dansk økonomi vil befinde sig i fortsat stilstand over de kommende måneder, siger han.

Tore Stramer peger dog på, at mange af de nordeuropæiske lande, som Danmark eksporterer til, ser ud til at være i nogenlunde form. Oveni kommer, at eksporten til blandt andet BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina, red.) fortsat er stigende.

- Vi er derfor også fortsat fortrøstningsfulde og forventer stadig fremdrift i dansk økonomi. Men risikoen for en mere langstrakt økonomisk recession er øget i kølvandet på den eskalerende gældskrise i Europa, siger Nykredits seniorøkonom.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079