23948sdkhjf

Der er kommet lidt gang i lejlighedssalg

Flere lejligheder sælges hurtigere. Det kan være tegn på, at boligmarkedet er på vej mod lysere tider.
Det er blevet lidt nemmere at slippe af med sin ejerlejlighed. Lige nu står 16 procent eller en ud af seks lejligheder til salg i en måned eller mindre. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Og det er første gang i tre år, at tallet ligger så højt.

En af årsagerne er, at priserne på ejerlejligheder er faldet med godt 10 procent det seneste år - og køberne er nu begyndt at blive sultne.

- Hver sjette af alle ejerlejligheder, der blev sat til salg i december, havde allerede fået fjernet til salg-skiltet inden for 30 dage. Det er en stigning på omkring en fjerdedel i forhold til november, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun påpeger, at andelen er steget hver måned siden august 2011 - men har ikke på noget tidspunkt de sidste tre år været højere.

Og alt tyder på, at de fjernede lejligheder er blevet solgt:

- Det understøttes af de konkrete salgsindberetninger, som vi løbende får fra ejendomsmæglerne, siger Birgit Daetz.

Antallet af lejligheder, der fjernes fra ejendomsmæglerne i løbet af tre måneder, er også steget. Knap hver anden - 44 procent - af alle udbudte ejerlejligheder står til salg i højest tre måneder. Og det er den største andel siden oktober 2010.

- Tallene er meget positive, men de indikerer også, at det er de nyeste varer på hylderne, som har størst interesse for boligkøberne, siger kommunikationsdirektøren og fortsætter:

- Det bliver spændende at følge udviklingen hen over foråret. Hvis de kommende måneder holder samme niveau eller endda ser endnu bedre ud, kan vi måske konkludere, at markedet for alvor er i bedring, siger Birgit Daetz.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109