23948sdkhjf

Nu skal årsrapporterne være digitale

94 pct. af alle danske virksomheder, som udarbejder årsrapport efter årsregnskabsloven, indberette deres årsrapport digitalt.
Det har siden 2010 været muligt frivilligt at indberette årsrapporter digitalt, men efter 30. juni er det et krav, at alle virksomheder i regnskabsklasse B indberetter digitalt.

Eventuelle regnskaber, som indsendes på papir, bliver returneret sammen med en vejledning til, hvordan virksomheden skal indberette årsrapporten digitalt.

Erhvervsstyrelsen har forberedt og testet løsningen gennem flere år og allerede nu er over 10.000 regnskaber blevet afleveret digitalt af frivillighedens vej. Næste skridt mod fuld digitalisering kan nu påbegyndes.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Victor Kjær:

- Digital indberetning af årsrapporter vil være til gavn for borgere og virksomheder. Eksempelvis vil adgangen til data for regnskabsbrugere som investorer, banker, aktionærer og andre blive forbedret, så de meget mere effektivt end nu kan bruge virksomhedernes regnskabsoplysninger. Og virksomhederne selv får også lettere adgang til regnskabsdata om f.eks. forretningsforbindelser.

Myndighederne kan naturligvis også anvende disse data, f.eks. i kontroløjemed.

Det er vigtigt at understrege, at der ikke stilles nye krav til årsrapportens indhold, men at det alene er måden, oplysningerne indberettes på, der er ny.

Regnskabsklasse B omfatter 94 pct. af alle danske virksomheder og dermed langt størsteparten. De større virksomheder i regnskabsklasse C og D med mere komplicerede regnskabsforhold omfattes ligeledes af kravet om obligatorisk digital indberetning inden for en årrække.

De mindste virksomheder i regnskabsklasse B omfattes først af de nye regler. Det skyldes, at de typisk har meget enkle regnskaber, som det er let at indberette i digital form.

Herefter følger de større virksomheder, der er underlagt mere krævende regnskabsregler og ofte har mere komplicerede regnskabsmæssige forhold.

Overgangen til digital indberetning medfører, at ca. 50.000 virksomheder skal indberette digitalt i løbet af 2012. De resterende 150.000 virksomheder skal først indberette digitalt i 2013.

Oversigt over regnskabsklasser:

Regnskabsklasse Størrelsesgrænser

Regnskabsklasse A Enkeltmandsvirksomheder mv., som ikke er forpligtet til at aflægge og indsende årsrapport til Erhvervsstyrelsen

Regnskabsklasse B - Små virksomheder Omsætning [ 72 mio. kr. Balancesum [ 36 mio. kr. Antal ansatte [ 50

Regnskabsklasse C - Mellemstore virksomheder Omsætning [ 286 mio. kr. Balancesum [ 143 mio. kr. Antal ansatte [ 250 Regnskabsklasse C – Store virksomheder Omsætning ] 286 mio. kr. Balancesum ] 143 mio. kr. Antal ansatte ] 250

Regnskabsklasse D – Statslige aktieselskaber og børsnoterede virksomheder Uanset størrelse

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078