23948sdkhjf

Tømrermester satser på stort og småt - nu uden boligjobordning

Hos AJ Byggeservice A/S i Horsens er det store og små opgaver, som de 16 medarbejdere løser. Den manglende BoligJobordning giver mindre arbejde, men til gengæld er der flere erhvervsopgaver inden for renovering og ombygning
En smilende og afslappet indehaver af tømrer- og snedkerfirmaet AJ Byggeservice A/S, Jens Arne Pedersen, tager imod i eftermiddagssolen på værkstedet og kontoret i Horsens. Den halvandet år gamle labrador-hvalp tager hjerteligt imod og springer hjemmevant rundt i kontoret.

Vi er kommet for at høre lidt om, hvordan en tømrervirksomhed i provinsen trives, og om, hvordan bortfaldet af Den stærkt omdiskuterede BoligJobordning påvirker en mindre virksomhed i byggebranchen.

”For at tage det med BoligJobordningen, så har vi faktisk haft en række opgaver på den konto, men det er ligesom væk nu,” siger Jens Arne Pedersen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

”Det har typisk været nogle udskiftninger af døre og vinduer samt andre småting, som folk har valgt at få gjort under ordningen. Men den type opgaver ser vi langt færre af nu. Men til gengæld ser vi en bedring i antallet af opgaver indenfor ombygninger og renoveringer inden for erhvervslivet. Det er virksomhederne, der nu vælger at få gjort nogle ting, som nok har ventet lidt for længe under krisen, siger han fortrøstningsfuldt.

Masser at regne på

Han tilføjer, at der er meget at regne på, men at konkurrencen fortsat er benhård - især på priserne.

”Der er ingen tvivl om, at der er mange virksomheder, der skal have noget flow igennem for at holde på folkene, og det afspejler sig i meget lave priser. Men aktivitetsniveauet er her hos os egentligt ganske godt. Vi har som nævnt meget at regne på, og vi vælger også ind imellem, hvad vi har lyst til, og hvad vi har mindre lyst til, siger han.

Jens Arne Pedersen beskæftiger 16 medarbejdere, herunder en bygningskonstruktør og konstant cirka tre-fire lærlinge.

”Vi kan godt lide at uddanne nye folk til branchen. Og den type arbejde, vi udfører, er stærkt varierende, så udfordringerne er der hele tiden, så de unge kan komme til fadet og prøve noget forskelligt”, siger han.

For at have produkter at tilbyde kunderne har Jens Arne været på jagt efter noget nyt og spændende, og valget faldt på papirisolering, som han ser en lang række fordele i at arbejde med:

”Vi ser mange fordele i at vælge en papirisolering, blandt andet fordi den ikke kræver en fuldstændig tæt dampspærre. Og isoleringsevnen er veldokumenteret, og de skadelige stoffer, som man engang havde i papir, er væk,” siger han og tilføjer, at det faktisk har været lidt af en succes.

I Dansk Træ i 10 år

Jens Arne Pedersen har været medlem af Dansk Træ i henved ti år, og det har gavnet virksomheden betydeligt:

”Det er nogle virkeligt gode arrangementer, hvor der sættes et højt niveau i det faglige fokus, og hvor vi kan diskutere relevante emner og få en professionel sparring. Det sætter jeg stor pris på”, siger han og tilføjer, at udfordringerne jo er forskellige fra virksomhed til virksomhed, men at det er den samme virkelighed, de alle befinder sig i, så udgangspunktet er det samme, når man diskuterer.

Dansk Træ:
Dansk Træ er en landsforening under Dansk Byggeri, hvor en kreds af trævirksomheder har et specifikt fagligt samarbejde.
Traditionerne indenfor træhåndværket skal bevares, de nye industrialiserede byggeprocesser skal indføres og økonomien optimeres. Det er nogle af de hovedtemaer, som indgår i Dansk Træs daglige virke, og som er udtrykt i en del af deres formålsparagraf:
Dansk Træ søger at fremme det kollegiale sammenhold og derigennem varetage medlemmernes specielle interesser i forbindelse med uddannelse og deltagelse i overenskomst- og priskalkulationer.
Det er en betingelse for medlemskab af Landsforeningen Dansk Træ, at firmaet er medlem af Dansk Byggeri. Der er endvidere åbnet mulighed for at optage firmaer, der ikke er medlem af Dansk Byggeri, som associerede medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111