23948sdkhjf

Forårs-optimistiske brolæggere

En mild vinter har skabet både glæde og frustration hos brolæggerne, men optimismen for 2015 er stor
Selvom sneen føg ud af himlen sidst i marts, er der forårsstemning i brolæggerfagene. Det viser en rundringning, Mester Tidende har foretaget, til flere medlemmer af Brolæggerlauget. Én af de virksomheder, som med ro har holdt påskeferie er Brolægger Dan Andersen i Espergærde.

- Det er jo forår. Og det er bedre end sidste år. Vi oplever bl.a. mere interesse fra private kunder. Normalt har vi kun cirka 3 private kunder på et helt år, og allerede nu har vi forespørgsler fra 10, siger Dan Andersen, indehaver af Brolægger Dan Andersen.

Rundringningen viser, at det ikke kun er Sjælland, der er ramt af forårsstemning. På Esbjergegnen i Jylland meldes der ligefrem om frustration, fordi man ikke har turdet starte tidligere op, selvom vinteren har været usædvanlig mild. På trods af den milde vinter meldes der alligevel om cirka 5 centimeter sne (31. marts red.) i Ringe på Fyn. Men også her er optimismen stor.

- Der er godt gang i den her. Det har der været i en måneds tid nu, så vi har lige ansat to. Så det var lidt for tidligt, det blev vinter igen, griner Michael Hansen, medindehaver af Brolægning v/Brdr. Hansen, mens han kigger ud på sneen.

Prisen betyder mindre
Over stort set hele linjen meldes der om fyldte ordrebøger et stykke ud i fremtiden. Tendensen peger på, ”at det i hvert fald ikke er ringere end sidste år”. Dermed ser det ud til, at ord som finanskrise og recession endelig er fortid og har sluppet sit tag i belægningsbranchen.

- Vi har mange opgaver som underentreprenør hos større firmaer, og er i øjeblikket i gang ude i Ørestaden. Så heldigvis er det småopgaver, der kommer ind fra de private kunder, så vi leder ikke efter arbejde. Ellers kunne vi slet ikke følge med, siger Dan Andersen fra Espergærde.

Dan Andersen tør ikke komme med noget bud på, hvad årsagen til den større efterspørgsel fra de private kunder er, andet end at folk generelt har fået flere penge mellem hænderne. Den tendens mærkes også i Ringe på Midtfyn.

- Det er svært at sige, hvad årsagen er, men det er meget bedre end sidste år. Prisen betyder ikke så meget længere, og selvom naboen måske er lidt billigere på prisen, er det ikke længere så afgørende. Der er markant flere private kunder der ringer nu i forhold til sidste år, siger Michael Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158