23948sdkhjf

Tømrerlærlinge sætter skub i fremtiden

Bosch-konkurrence forener fremtidens tømrersvende med fremtidens værktøj
Bosch har igen i år udfordret de danske tømrerelever i en byggekonkurrence, der tester de danske håndværkertalenters kreativitet og gåpåmod i en god sags tjeneste. ”Bosch Innovationspris 2015” er navnet på konkurrencen, hvor eleverne har designet og bygget til glæde for det lokale foreningsliv.

De unge tømrerlærlinge er et helt naturligt fokus for Bosch, der sætter en ære i at skabe fremtidens værktøj til fremtidens håndværkere. Deltagerne i konkurrencen skulle bygge et bord-bænkesæt til det lokale foreningsliv, og ideen til konkurrencen udsprang af en dyb beundring for evnerne hos de danske håndværkertalenter:

- Hos Bosch kommer vi meget rundt i landet, og vi er altid dybt imponeret af niveauet hos de unge håndværkerelever. Derfor kunne vi godt tænke os at udfordre deres evner – samtidig med, at vi sammen skaber værdi for det lokale foreningsliv, siger Niclas Andersen, produktchef i Bosch i Danmark, med henvisning til, at de tre vinderprojekter doneres til lokale foreninger og skoler.

De tre bedste projekter blev udført af elever fra tre forskellige skoler.

1. pladsen gik til et hold fra Den jydske Haandværkerskole, hvis bord-bænkesæt blev designet som en kæmpe fjerbold, der både var skulpturel og funktionel.

2. pladsen gik til et hold fra Erhvervsskolen Nordsjælland, som havde designet et mobilt bord-bænkesæt, hvor der var taget hensyn til kørestolsbrugerne på specialinstitutionen Levuk.

3. pladsen gik til et hold fra CELF Nykøbing Falster, der skabte et flot bord-bænkesæt af rustikt træ med barkkant.


Alle tre vinderteams blev belønnet med et diplom, og eleverne, der tog førstepladsen, vandt derudover billetter til Roskilde Festival, mens holdet på 2. pladsen vandt Bosch-jakker med indbygget varmelegeme, og eleverne på 3. pladsen vandt en værktøjskasse.

Fremtidens værktøj
Bosch valgte også at overraske skolerne bag vinderholdene med ”fremtidens værktøj”:

- De danske tømrerelever har imponeret os med deres gennemtænkte og veludførte projekter, og vi har derfor valgt at tilbyde hver af skolerne bag de tre vinderhold 15 stk. GSR 18 V bore-skruemaskiner med vores nye Wireless Charging System til test.

Det innovative opladningssystem betyder, at værktøjet oplades gennem en kontaktløs energioversførsel, som er den teknologi, vi allerede kender fra eltandbørster. Ved opladning skal batteriet således ikke tages af maskinen og sættes i en lader, men værktøjet sættes blot på en wireless-ladestation ved hver arbejdsafbrydelse.

Det betyder øget produktivitet, da maskinen altid er klar til brug. I vores optik er det ”fremtidens værktøj”, og derfor er det helt oplagt at få testet maskinerne af fremtidens håndværkere,” siger Niclas Andersen.

Med en byggekonkurrence som ”Bosch Innovationspris 2015” håber Bosch at øge interessen for det gode håndværk på de tekniske skoler:

- Da vi igangsatte byggekonkurrencen var vores håb selvfølgelig, at den kunne være med til at skabe rammerne om et interessant undervisningsforløb, hvor eleverne kunne bruge deres fantasi og evner til glæde og gavn for det lokale foreningsliv. I forbindelse med den netop afholdte konkurrence havde vi ti hold, der modtog en bunke nyt værktøj til at realisere deres projekter, og nu har vi valgt at tilbyde skolerne bag de tre vinderhold nogle ekstra Wireless-maskiner til test og glæder os til at modtage deres feedback.

Vi håber selvfølgelig, at værktøjet vil hjælpe til at løfte den daglige undervisning endnu mere – også nu efter, vinderne er fundet, og konkurrencen er slut, fremhæver Niclas Andersen.

Om konkurrencen
Værktøjsproducenten Bosch blev overvældet over den store interesse, landets tekniske skoler viste for deres byggekonkurrence i 2012, hvor unge håndværkertalenter udfoldede deres kreativitet og talent i forbindelse med udarbejdelsen af en indsamlingsbod omkring temaet ”fattigdom og sult” til Roskilde Festival.
Bosch valgte derfor at gentage succesen i år med afholdelsen af ”Bosch Innovationspris 2015”, hvor eleverne blev opfordret til at designe og bygge et kreativt bord-bænkesæt til en skole eller idrætsforening efter eget valg i deres nærområde. Tekniske skoler fra hele landet indsendte deres kreative forslag, og Bosch udvalgte ti hold, der hver modtog værktøj til en værdi af 17.000 kr. til realisering af deres projekt.
Blandt de mange flotte bud blev der udvalgt en 1., 2. og 3. plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113