23948sdkhjf

Træfolket fik faglige input på Fyn

Omkring 60 tømrermestre satte forleden hinanden stævne for at få nogle faglige input og lidt inspiration fra verden udenfor
Koblet sammen med den årlige generalforsamling havde foreningen Dansk Træ forleden sat medlemmerne stævne på det sydvestlige Fyn.

Dels for at klare de formelle ting i bestyrelsen, men også for at få nogle faglige input fra den store verden. Men forinden skulle der lige afklares et par ting i bestyrelsen. Blandt andet forlod den tidligere formand, og medlem af bestyrelsen gennem 10 år, Carsten Knudsen bestyrelsen.

”Det er tid for nye kræfter at komme til. Og det skal ikke være mig, der spærrer vejen. Men jeg er altid klar til at give en hjælpende hånd”, sagde han som afskedssalut, og fik en stående applaus for sin indsats.

Formanden Christian Duus fra Egil Rasmussen A/S, holdt en varm tale, der fik det til at sitre lidt i øjenkrogene på den garvede tømrermester fra Carsten Knudsen A/S i Ringe, og lagde vægt på den store indsats, Carsten Knudsen har lagt i arbejdet med både at profilere foreningen samt at skaffe nye medlemmer og tilmed var en omgængelig person.

Ny i bestyrelsen

Nyvalgt til bestyrelsen blev Carsten Thorsager fra firmaet Kolster A/S i Middelfart, og i bestyrelsen sidder ligeledes genvalgt Jørn Pilegaard og Niels Kristensen, og som ny næstformand blev valgt Per Lauridsen fra Store Hedebyg Entreprise A/S. Som ny suppleant blev Dan Møller fra Thode Tømrer & Snedker A/S i Odense valgt.

Dagen bød på andet end bestyrelsesarbejde. De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, kom og gav sin version af, hvordan han kunne tænke sig, at det fremtidige Danmark ser ud. En af hans mærkesager er Planloven, som han gerne ser sendt til tælling og en ny indført.

”Der er kommet for mange restriktioner. Planloven er efterhånden et meget svært juridisk værk at håndtere, og man kan ikke rette sig efter en paragraf uden at overtræde en anden”, sagde han til forsamlingen.

Stress-håndtering

Grevinde Caroline Søeborg Ahlefeldt kunne efterfølgende berette om sit iværksætterliv, og især om hvordan man håndterer stress og depression, som hun selv har været ude for, fordi hun ikke i tide lyttede til sig selv.

Dagen gik på hæld med et besøg på Strøjers Teglværk uden for Assens, hvor den imponerende produktion med 130.000 mursten i døgnet kunne imponere. Teglværket arbejder også med kombinationer med andre materialer, herunder træ.

Et smut forbi Strøjer-samlingen, der består af en meget lang række af supersportsvogne, kongehusbiler og andre sjældne køretøjer, kunne det også blive til.

Dansk Træ
Dansk Træ er en forening under Dansk Byggeri, som søger at fremme det kollegiale sammenhold og derigennem varetage medlemmernes specielle interesser i forbindelse med uddannelse og deltagelse i overenskomst- og priskalkulationer.
Det drejer sig udover kollegialt samvær især om faglig sparring og input fra andre fagfolk udefra. Uddannelse af nye til branchen ligger foreningen på sinde, og dygtige nye svende hædres af foreningen for deres indsats.
Det er en betingelse for medlemskab af Landsforeningen Dansk Træ, at firmaet er medlem af Dansk Byggeri. Der er dog endvidere åbnet mulighed for at optage firmaer, der ikke er medlem af Dansk Byggeri, som associerede medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093