23948sdkhjf

Tag en lærling, Mester!

Det er nu, håndværksvirksomhederne skal gøre sig attraktive i kampen om de unge og sikre virksomhedens overlevelse
- Der er færre lærlinge som søger praktikplads ude hos håndværksmestrene. Det burde alt andet lige være et godt tegn. Et tegn på, at der er praktikpladser til de unge mennesker, som vælger håndværker-vejen.
Men sådan er det ikke. Når der er færre som søger praktikplads hos håndværksmestrene, så skyldes det ikke mindst, at de fleste unge i dag vælger en gymnasie-uddannelse. De vælger med andre ord håndværker-vejen fra.

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Mester Tidende, som netop er kommet på gaden.

Ifølge chefredaktøren er håndværksmestrene er ikke helt uden skyld.

- De har nemlig ikke været gode nok til at tage sig af lærlingene, da de bankede på deres dør. Ikke fordi håndværksmestrene ikke har haft lyst til at tage lærlinge, men fordi politikerne valgte at skrotte lærlingetilskuddet på samme tid som ordretilgangen svigtede ude i virksomhederne. Det var rigtig dårlig timing og det gjorde det svært for håndværksmestrene at påtage sig ansvaret for en lærling. Oven i det valgte politikerne så også at skrotte håndværkerfradraget, skriver Mester Tidende.

Mester Tidende har talt med flere håndværksmestre som beklager bortfaldet af lærlingetilskuddet og som efterlyser en nytænkning af lærlingeproblematikken.

- Desværre er emnet nok for konkret til, at politikerne vil gøre det til en del af den kommende valgkamp. Men man kan opfordre både politikerne og byggeriets organisationer til at deltage aktivt i at skabe nye, kreative og økonomisk attraktive rammevilkår for håndværksmestrene og lærlingene, skriver chefredaktør Klaus Tøttrup i Mester Tidende.
.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125