23948sdkhjf

Caverion: Entrepriser koster tocifret millionbeløb

To hængepartier giver røde tal på bundlinjen hos teknikentreprenøren, som nu forventer at kunne se fremad mod overskud.
Fortidens fejltrin præger bundlinjen i Caverion Danmarks regnskab for 2014. Således kom teknikentreprenøren ud af det seneste regnskabsår med et negativt resultat før skat på 34,8 mio. kr. mod et beskedent plus på 3,5 mio. kr. i 2013.

Til sammenligning faldt omsætningen blot med 10 procent til 947 mio. kr. i samme periode, hvilket henføres til et fald i projektomsætningen.

"I 2014 realiserede selskabet et betydeligt underskud. Dette skyldtes et tab som følge af et forlig på en gammel entreprisesag på Grønland, hvor Caverion var involveret i bygningen af et vandkraftværk. Entreprisen var færdigudført i 2008, men er endeligt lukket med et forlig i 2014. Ligeledes er en større entreprise, som stammer fra en fejlslagen akkvisition i 2010, nedskrevet med et tocifret millionbeløb", skriver ledelsen i årsrapporten.

Alligevel fremgang fra 2013 til 2014
Sagen om vandkraftværket på Grønland trækker tråde til konkursen i Pihl & Søn, som Caverion – dengang kaldet YIT – indgik i partnerskab med om byggeriet. Forliget endte med et tab til Caverion på 34 mio. kr., hvilket har sat sit naturlige præg på regnskabstallene for 2014. Det samme gælder altså entreprisen fra den fejlslagne akkvisition i 2010.

Mens fortiden altså kaster sine skygger, ser fremtiden anderledes positiv ud. Således konkluderer ledelsen i årsrapporten for 2014, at driften fortsat er forbedret.

"Indtjeningen er naturligvis ikke tilfredsstillende, men den underliggende drift er positiv og har udvist en yderligere forbedring sammenlignet med 2013, som ligeledes var en forbedring fra 2012", fremgår det.

Indtjeningen skal forbedres betydeligt
Optimismen finder yderligere næring af det regnskab for første kvartal, som Caverion udsendt for et par uger siden. Her var omsætningen steget med 6 procent i sammenligning med første kvartal af 2014.

Vækst er da også nødvendigt, hvis de ambitiøse mål for Caverion Danmark skal indfris. Således er ambitionen at runde en omsætning på 2 mia. kr., mens antallet af ansatte gerne skal fordobles i 2017. I årsrapporten formuleres udsigterne specifikt for 2015 således:

"Med de aktuelle markedskonjunkturer og den gennemførte initiativer forventer selskabet en stigende omsætning i 2015 samt en betydeligt forbedret indtjening".

Fakta: Store Caverion-projekter

• Opstart af et nyt OPP-projekt på Holstebro Politistation, som udføres i samarbejde med A. Enggaard. Projektet forventes sat i drift i 2016.

• Ansvarlig for samtlige el-tekniske installationer i den aktuelle ud- og ombygning på Aabenraa Sygehus. Arbejdet afsluttes primo 2015.

• En VVS- og ventilationsentreprise på psykiatrisk afdeling i forlængelse af ovenstående. Færdiggøres også i år.

• Engagement i bygningen af Via Campus i Aarhus, hvor Caverion Danmark står for VVS-installationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252