23948sdkhjf

Dalende overskud hos Frode Laursen

Investeringer i teknologi og IT skal give konkurrenterne baghjul.
Frode Laursen har i 2014 leveret et overskud på 24 millioner kroner efter skat, et fald på 25 procent i forhold til 2013. Omsætningen gik 5 procent frem, til 1.699 millioner kroner. Egenkapitalen lød ved regnskabsafslutning på 262 millioner kroner, svarende til en soliditet på 45 procent.

- Vores medarbejdere har med høj kvalitet og effektiv drift, igen leveret en stor indsats. Deres indsats har betydet nye kunder med opstart i 2015, skriver Frode Laursen i en meddelelse.

Store udvidelser af lagerhotel
Men virksomheden bevæger sig i et stærkt konkurrencepræget marked. Det lægger Frode Laursen ikke skjul på. Og det kræver investeringer, når forventningerne fortsat er at fortsat at vokse i Norden.

I 2014 blev lagerhotellerne i Flensborg og Helsingborg begge udvidet med i alt 81.000 kvadratmeter. Hermed råder Frode Laursen nu over mere end 460.000 kvadratmeter under tag. Nye udvidelser Danmark og Sverige i 2015 er desuden igangsat.

- Vores muligheder for at transportere godset med modulvogntog i Norden forbedres løbende til gavn for såvel trafikken, produktiviteten som miljøet. Dette er en udvikling, vi er glade for og hilser velkommen, skriver Frode Laursen videre.

Selskabet har forventninger om vækst i 2015.

- Vi ser nu tegn på, at der er ved at komme gang i forbrug og investeringer, og det betyder øget travlhed indenfor transport og logistik. Vores største opgave er at sikre kapacitet, herunder ikke mindst kvalificerede chauffører. Vi tror på at med lave priser og høj kvalitet, vil vores vækst fortsætte i 2015. Vores investeringer i teknologi og IT vil bidrage til at give os en konkurrencemæssig fordel, hedder det ifølge pressemeddelelsen.

Frode Laursen Gruppen omfatter udover Frode Laursen A/S også Instore A/S, Skanol A/S og Agri-Norcold A/S. Den samlede omsætning for hele gruppen udgør i 2014 2.300 millioner kroner.
Gruppen har 2.000 medarbejdere, heraf 1.200 i Danmark og beskæftiger dagligt 750 egne lastbiler og 450 vognmænd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078