23948sdkhjf

ID-løsning på maskinerne forbedrer sikkerheden

Nordjysk virksomhed lancerer globalt et ID-kort system til blandt andet entreprenørmaskiner
Den nordjyske virksomhed M-Tec i Pandrup lancerede i 2007 et system til sporing af maskiner og andre rullende enheder. Det blev en stor succes fordi systemet løste et problem for mange maskinejere, der gerne vil have overblik over, hvor deres maskiner befinder sig.

For et par år siden udskilte firmaet sporingssystemerne i et separat selskab kaldet Trackunit A/S. Her har man videreudviklet systemet med et ID-kort system, der gør det muligt at styre adgangen til maskinerne.

Med over 100.000 aktive enheder på verdensplan er Trackunit A/S blandt de førende udbydere af flådestyring til maskinproducenter, industri, udlejningsbranchen samt byggeri og anlæg.

Trackunit DualID, som systemet er døbt, kombinerer flådestyring og brugeridentifikation i entreprenørmaskiner, lifte og gaffeltrucks.

Nu lanceres den ny hardwareløsning Trackunit DualID, som i kraft af separat og kompakt ID-læser er ekstra let at montere i maskinen.

DualID er en videreudvikling af Trackunit SmartID, der med brugeridentifikation og GPS-baseret flådestyring i én samlet løsning har opnået stor popularitet.

”DualID er udviklet efter forespørgsler fra kunderne. Baggrunden er et ønske om at separere GPS-enheden fra ID-læseren og på den måde sikre øget fleksibilitet i forhold til placering og montering. Desuden opnår man, at de to enheder kan fungere uafhængigt af hinanden, forklarer David Hansen”, der er salgsansvarlig for Trackunit på hjemmemarkedet.

DualID giver adgang til maskinen med enten RFID-kort eller pinkode. Produktet er kompatibelt med de såkaldte Smart PAL Cards fra IPAF samt det svenske ID06 og en række andre nationale ekkosystemer.

Dermed kombineres adgangskontrol med sikkerhed mod uautoriseret brug. Samtidig gør brugeridentifikationen det enkelt for udlejningsfirmaer at fakturere forskellige kunder på baggrund af deres faktiske, individuelle brug – eksempelvis ved materiel opstillet på større byggepladser, hvor forskellige brugere skiftes til at anvende maskinerne.

Forenklet administration

”Tilbagebetalingstiden vil være kort for de fleste virksomheder. Udlejningsfirmaer opnår enklere administration og kan fakturere præcist baseret på den registrerede brugstid, mens slutbrugere nemmere kan optimere driften og gardere sig mod uheld og misbrug”, fastslår David Hansen.

Systemet kan benyttes med alle typer maskiner inden for blandt andet byggeri, anlæg og industri – herunder entreprenørmateriel og lifte samt gaffeltrucks og andet internt transportmateriel. Produktet henvender sig både til maskinproducenter, udlejningsfirmaer, entreprenører og industrien.

”DualID er fuldstændig integreret med vores flådestyringsportal, hvor brugeroprettelse og andre administrative funktioner kan styres centralt. Man kan også oprette et nyt bruger-ID lokalt på selve maskinen, hvis det er nemmest for kunden”, slutter David Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205