23948sdkhjf

Entreprenør: Tag hånd om manglen på faglærte

Gør erhvervsskolerne til attraktive campusmiljøer og hav allerede i folkeskolen fokus på, hvilke elever, der kan blive gode håndværkere, opfordrer virksomhedsleder
Allerede i folkeskolen er det tydeligt, hvilke elever, der har boglige evner og hvilke elever, der kan blive nogle dygtige håndværkere.

Det skal udnyttes, mener virksomhedsleder Peter Kys­ter, der håber, at der vil blive taget ansvar og hånd om problemet med fremtidens mangel på faglært arbejdskraft, når valget er overstået og regeringskontorerne igen er fyldt.

Indehaveren af 3 Byg Tag & Facade i Frederikssund opfordrer derfor den kommende regering til at gå tidligt i gang med, at sikre, at flere unge har lyst til at blive håndværkere.

”Tidligt i børns skolegang skal man se på, hvem der egner sig til en erhvervsuddannelse. Og så skal man allerede der begynde at forberede dem på, at blive håndværkere. I dag kører vi derudaf og når de unge så er færdige med 9. klasse, så står de og ved ikke, hvad de vil”, siger Peter Kyster.

Læs også: " Organisationer ønsker vækst på den politiske dagsorden ".

Fede fester

Han foreslår desuden, at erhvervsskolerne gøres til attraktive campusmiljøer, med høj faglighed og fede fester.

”De unge skal ikke bare gå rundt og dandere den. Der må gerne være kæft, trit og retning. Derudover skal niveauet højnes. Det er i dag for lavt. I sidste ende må der flere penge til erhvervsskolerne, ellers bliver de ikke attraktive for de unge”, siger han.

Læs også: " 3F: Fortsæt kampen mod social dumping ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094