23948sdkhjf

Ny type udbud vinder frem i installationsbranchen

Tekniske installatører skal i dag i højere grad selv projektere de opgaver, som sendes i udbud, viser en rundspørge
49 procent af installatørerne oplever i dag i høj eller nogen grad, at tekniske installationer udbydes, så de selv skal projektere hele eller dele af installationerne.

Det viser en rundspørge, som Tekniq har foretaget blandt 673 af erhvervsorganisationens medlemmer.

”Det er en meget spændende udvikling for branchen, som betyder, at man bevæger sig væk fra den traditionelle proces, hvor installatørerne udfører de opgaver, som andre har projekteret”, siger Tekniqs adm. direktør, Niels Jørgen Hansen til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fremhæver, at udviklingen ikke er helt ny, men at tendensen er forstærket, da de store bygherrer nu også begynder at udfordre de traditionelle udbud.

”Det er sjovere og mere spændende for installatørerne selv at lave de løsninger, de skal udføre”, fortsætter han og påpeger, at det både giver mere funktionelle og energirigtige løsninger, når installatørerne tidligt bliver inddraget og kan bringe deres viden og kompetencer i spil samtidigt med, at det styrker samarbejdet med kunderne.

Højere krav

Samtidigt har udviklingen også sine udfordringer, fremhæver Niels Jørgen Hansen.

”For det første stilles der større krav til kompetencerne”, siger han og påpeger, at øget specialisering dermed kan blive aktuelt.

”En anden ting, man skal være opmærksom på, er, at det er dyrere at udarbejde en hel løsning, end det er at give en pris”, siger han og fremhæver, at en forudsætning for, at det kan svare sig for installatørerne at gå ind og regne på en hel løsning er, at der er en ”rimelig chance” for at få opgaven.

Af den grund er det vigtigt, at bygherrerne går efter færre og gennemarbejdede tilbud og gør op med den tro, at konkurrence forudsætter, at et meget stort antal virksomheder byder på den samme opgave, lyder det.

Læs også: " Installatør mærker udviklingen ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173