23948sdkhjf

Ny formand i en branche med fine fremtidsudsigter

49-årige Henrik Fugmann er valgt som ny formand for Tekniq
De 2.800 medlemsvirksomheder i installatørernes organisation Tekniq har fået ny formand.

Henrik Fugmann, direktør for og ejer af installationsvirksomheden Fugmann A/S med adresse i Valby i København, afløser elinstallatør Søren Skræddergaard, der tidligere på året annoncerede sin afgang efter otte år på formandsposten i den fjerdestørste organisation i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

”Det er en superspændende opgave i en organisation, der har hjemme i en branche med gode fremtidsudsigter”, siger den nyvalgte 49-årige formand.

Han ser for sig opgaver både udadtil i forhold til branchen og indadtil i organisationen.

”Med hensyn til det udadvendte, vil jeg arbejde for, at branchen udnytter sit potentiale med henblik på at levere tekniske løsninger til vores bygninger samt til industrien og servicesektoren. Der er et marked for øget komfort og energioptimering af vores bygninger, ligesom vi vil se øget automatisering og teknologianvendelse i industrien og i servicesektoren, det være sig inden for pleje, sundhed og uddannelse. Her har vores medlemsvirksomheder en masse at byde ind med. Vi har reformeret vores vvs- og elektrikeruddannelserne og er dermed på forkant med at sikre, at branchen har de kompetencer der efterspørges nu og i fremtiden. Teknikken udvikler sig hele tiden, og vi har gearet vores uddannelser til at følge med”, siger Henrik Fugmann.

I front for OK-forhandlinger

Ud over at Henrik Fugmann skal stå i spidsen for det omfattende arbejde, som Tekniq udfører for at sikre faget de bedste uddannelsesmuligheder på både erhvervsskoler og erhvervsakademier, skal han også repræsentere installationsbranchens arbejdsgivere i overenskomstforhandlingerne med Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet.

Efter sammenbrud i overenskomstforhandlingerne to gange i træk, langede Søren Skræddergaard sidste år på Tekniqs repræsentantskabsmøde voldsomt ud efter Blik og Rør. Han noterede således, at det at forhandle med Blik og Rør er som at gå en tur på Arbejdermuseet.

Henrik Fugmann vil ikke på nuværende tidspunkt komme med meldinger om de kommende overenskomstforhandlinger.

”Vores overenskomster er meget vigtige, men for det første er der lang tid til (næste fornyelse er i foråret 2017, red.), for det andet synes jeg, det er rimeligt at lære mine modparter at kende, inden jeg melder noget ud på det område”, siger han.

De unge skal med

Indadtil i organisationen handler opgaven, siger den ny formand, om at fremtidssikre foreningen.

”Vi har en udfordring med at få de unge til at være med til at udvikle branchen. Det skulle nødig være de samme nu halvgamle mænd, der også sidder i spidsen om 10-15 som gamle mænd. Derfor kan der måske være brug for at se på strukturen i arbejdet og hvordan vi få involveret de unge noget mere”, siger han.

Henrik Fugmann træder ind i DA’s bestyrelse og forretningsudvalg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079