23948sdkhjf

Fornuftsægteskab blandt bygningskonsulenter

Danske Bygningskonsulenter og Fube (Frie og Uafhængige Byggesagkyndige og Energikonsulenter) har sagt ja til at indlede en kort proces frem mod en sammenslutning af de to foreninger
Det er ikke altid det bedste at ligge og kæmpe om medlemmer og indflydelse. Det fører mange gange til, at interesseområdet samlet set ikke opnår den indflydelse, som et vigtigt område bør have. Når det samtidig kan være vanskeligt at skelne foreninger fra hinanden er det naturligt at arbejde frem mod at styrke sig ved at slå sig sammen.

- Danske Bygningskonsulenters medlemmer ligner vores og har grundlæggende de samme interesser. Derfor er jeg sikker på, at vi i fællesskab kan nå meget mere, end når vi er to foreninger. Jeg har oplevet en efterspørgsel blandt mine medlemmer efter et tættere samarbejde i branchen, og det kan vi levere med beslutningen om at gå sammen, siger Hans-Erik Bønnelykke, formand for Fube.

Danske Bygningskonsulenters sekretariat ligger hos Dansk Byggeri i København, og herfra skal alle medlemmer også i fremtiden betjenes. Som en del af processen skal der afholdes nogle ekstraordinære generalforsamlinger, som blandt andet skal sikre, at alle medlemmer er repræsenteret i den fælles bestyrelse.

- Vi har længe ønsket et tættere samarbejde med Fube, og da forskellene på de to foreninger viser sig at være meget mindre end lighederne, er det oplagt at få mere ud af krudtet. Vi har nu en vigtig opgave med at finde den helt rigtige model for den fremtidige forening, hvor alle medlemmer fra begge foreninger kan se sig selv godt repræsenteret. Herefter skal vi så levere, og det vil sige at være mere synlige og opnå større indflydelse og – ikke mindst – levere flere og bedre tilbud til medlemmerne, end de to foreninger kan hver især, siger Tommy Glindvad, formand for Danske Bygningskonsulenter.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078