23948sdkhjf

Byggebranchens top fylder ordrebøgerne

Mens de store byggevirksomheder ser frem mod nyansættelser og stigende omsætning, står de mindre overfor færre ordrer og fyresedler. Det viser ny analyse.
En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at de større bygge- og anlægsvirksomheder med over 50 ansatte forventer, at både omsætningen og antallet af medarbejdere vil stige i 2015. I den anden ende af branchen er forventningerne lige modsat.

Analysen fra Dansk Byggeri, der baserer sig på tal fra Danmarks Statistik bekræfter tendensen, der viser , at de små og mellemstore virksomheder med under 50 ansatte forventer faldende omsætning og afskedigelser i andet halvår af 2015.

- De mindre virksomheder har altså noget større udfordringer end de store. Det er typisk de store bygge- og anlægsprojekter, som er årsagen til optimismen hos de større virksomheder, men her kan de små ikke være med. De lever af de opgaver, som boligejerne sætter i gang, men når det gælder det private forbrug, så holder hr og fru Jensen stadig godt på pengene, og det er årsagen til, at de små virksomheder har svært ved at ryste krisen af sig, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm.

Dansk Byggeri peger også på, at det stigende antal byggekonkurser skal tilskrives, at mange små virksomheder ikke kan tjene penge til at betale regningerne.

Tykke ordrebøger i byggetoppen
Selvom de økonomiske indikatorer fra Danmarks Statistik, som Dansk Byggeri bygger sin analyse på, melder om negative forventninger til ordrebeholdningen over en bred kam, så tyder mere og mere på, at virkeligheden er en anden hos de største bygge- og anlægsaktører.

Brancheanalyser, som Building Supply og Licitationen har foretaget, viser, at både top- og bundlinje vokser hos de største og mellemstore byggeentreprenører, mens indtjeningen også stiger hos anlægsentreprenørerne og teknikentreprenørerne .

Find og læs brancheanalyserne her.

Også Dansk Byggeris analyse viser, at ordrebogen hos virksomheder med over 50 ansatte er noget mere fyldt op end hos mindre virksomheder.

- Det er endnu en indikator på, at de store virksomheder løber fra de små og på, at der er behov for at gøre noget politisk, der kan stimulere privatforbruget. Ikke fordi danskerne skal ødsle med pengene, men at hr og fru Jensen igen tør investere, det er afgørende for at hjulene i alle dele af Danmark igen kører rundt, siger Andreas Fernstrøm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14