23948sdkhjf

Malermester vil i Folketinget

For malermester og folketingskandidat Kirstine van Sabben handler politik om at lytte til helt ”almindelige mennesker”
- Mor er ude i haven, lyder det fra et af de tre børn i huset ude på landet ved Krummeled mellem Hasle og Klemensker på Bornholm, da Mester Tidende lægger vejen forbi for at tage en snak med malermester Kirstine Van Sabben.
Og ganske rigtig. Nede i haven tæt på skoven og med et par hængebugssvin, en hest og to hunde som tilskuere står Kirstine med rumpen i vejret og roder i køkkenhaven. Arbejdstøjet viser tydeligt, at Kirstine er maler – og da hun smilende rækker den maling-plettede hånd frem til velkomst, er det helt åbenbart, at hendes fag og dag er fyldt med farver.

Almindelige mennesker
Selvom Kirstine er lille af statur er hendes energi nærmest af en anden verden.
Som malermester med eget firma – Den lille Maler -, tre børn, en mand som er ansat i Forsvaret og ofte er udstationeret, medlem af kommunalbestyrelsen på Bornholm og kredsens spidskandidat for Konservative til det folketingsvalget, er der nok at se til.
- Jo, jeg er politiker i den virkelige verden. Jeg får jo ofte en god snak med mine kunder og mine håndværkerkolleger og andre ”helt almindelige” mennesker med helt almindedelige problemer og glæder. Det giver mig en rigtig god fornemmelse af, hvad det er, som er vigtigt blandt mennesker. Og det kan ofte være noget helt andet end det, der er vigtigt blandt politikere, konstaterer Kirstine.

Opgør med formynderi
- Mange folketingspolitikere synes at være helt uvidende om, hvordan det hænger sammen ”ude i samfundet”.
- Derfor er der behov for flere håndværkere og andre med en erhvervsuddannelse i Folketinget, som er præget af akademikere, der ofte aldrig har haft et rigtigt job, siger hun og erkender, at det kan lyde fordomsfuldt.
- Men realiteterne er jo, som Mester Tidende har dokumenteret, at ud af 179 folketingsmedlemmer, er der kun 5 med et håndværker-svendebrev. Det vil jeg gerne være med til at lave om på fordi jeg tror, at det vil smitte positivt af på de politiske beslutninger og udviklingen af vores samfund.
For mig handler det bl.a. om et opgør med formynderiet og bureaukratiet. At give ansvaret tilbage til borgerne, understreger hun.

En ildsjæl
Når man sidder over for Kirstine og hun taler sig varm er der ikke et øjebliks tvivl om, at her er en ildsjæl som brænder for det, hun har gang i. Hvad enten det er et malerjob, samvær med familien, køkkenhaven - eller politik. Hun har nogle helt klare værdier som tager udgangspunkt i respekt og tillid.
For Kirstine er omsorg og nærvær ikke blot ord. Det er den måde hun lever på. Og det er den måde hun fører politik på.
Spørgsmålet om, hvordan hun kan overkomme det hele bliver besvaret med et stort smil og et kærligt blik på børnene, som under samtalen med Mester Tidende, er listet ned af trappen fra førstealen og nu sidder med ved bordet og forsyner sig med chokolade-romkugler, som Kirstine har tryllet frem af skabet sammen med en kande kaffe.
- Ja, det kræver lidt planlægning at få det hele til at hænge sammen, indrømmer hun, men lægger ikke skjul på, at hun er båret af en voldsom trang til at ”gøre noget ved tingene”.
- De ting, jeg vælger at kaste mig over, følger jeg til dørs. Sådan er det også i valgkampen. Så nu får den fuld skrue, siger Kirstine van Sabben.

Kirstine og Bornholm
Bornholm har store problemer i forhold til færgedrift, affolkning og manglende beskæftigelse.
Som medlem af kommunalbestyrelsen slås Kirstine for at få folketingspolitikerne i tale og overbevise dem om, at der skal tages fat hvis ikke af-folkningen og arbejdsløsheden skal stige.
- Der skal skabes nye arbejdspladser for at holde på folk og for at øge beskæftigelsen. Det er lettere sagt end gjort, men det handler bl.a. om at fordele de kommunale midler på en anden måde og det handler om at skabe gode vilkår for især iværksættere, mener Kirstine van Sabben.

C og Kirstine
Kirstine van Sabben meldte sig ind i Konservative i foråret 2006. Hun kom i bestyrelsen for den lokale vælgerforening, men forlod posten, da hun blev kandidat til kommunalvalget i 2009. Valgets resultat gav hende en post som suppleant for det medlem C fik valgt ind. Hun har været medlem af kommunalbestyrelsen på Bornholm side 2012.
Hun var kandidat til Folketinget i 2011. Chancerne for at blive valgt til Folketinget på Bornholm er meget små, med mindre man er socialdemokrat eller venstremand, så partiformanden opfordrede Kirstine til at søge opstilling i en anden kreds. Hun blev valgt som folketingskandidat i Rødovre og i Herlev i november 2012, men besluttede i 2014 at trække sig fra kredsen, fordi det er svært at føre valgkamp på Sjælland, når man bor på Bornholm.
Derfor stiller hun nu op som Folketingskandidat for C i Bornholms Storkreds
.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11